Cześć!
Wiem że tytuł tematu i sama jego treść może wyglądać jakbym bez szukania na forum chciał po najmniejszej linii oporu "wyciągnąć" od Was wzór płytki ale niestety przeszukałem to forum i kilka tematów z innych forów ale nie znalazłem nic co mi odpowiada. Ale do rzeczy:
Szukam wzoru płytki abym mógł ją metodą żelazkową wykonać i zmontować a chodzi mi o podstawową płytkę która będzie się opierała o atmegi kompatybilne z mega8, kondensatorów filtrujących zasilanie, zewnętrznego kwarcu, wtyku power jack, stabilizatora napięcia oraz wyprowadzeń reszty styków na goldpiny. Chciałbym mieć w wersji lutowanej to co za każdym razem wpinam w płytkę stykową, same najpotrzebniejsze rzeczy aby móc testować proste programy na mikrokontrolerach.
Próbowałem zbudować taki schemat w eaglu ale gdy przychodziło do projektowania ścieżek na pcb już nie było tak kolorowo jak przy tworzeniu schematu.
Jeżeli ktoś z Was jest w posiadaniu takiego schematu to bardzo by mi było miło jakby się nim podzielił
A jeżeli uważacie że powinienem jednak w dalszym ciągu pracować na stykowej i stopniowo uczyć się dobrego projektowania pcb to również chętnie to usłyszę
Pozdrawiam!