Na początku chciałbym wspomnieć że jestem początkującym, zarówno w przygodzie z elektroniką jak i z programowaniem w języku C. Proszę więc o wyrozumiałość. Od jakiegoś czasu piszę program, który będzie rejestrował czas zadziałania czujnika, będzie zapisywał datę i godzinę jego zadziałania do pamięci EEPROM. Pierwotnie program pisałem na procesor ATMEGA328, ale ze względu na potrzebę wykorzystania dużej ilości wejść dla czujników (najprawdopodobniej forezystory) zmieniłem procesor na ATMEGA32. Jak RTC wykorzystuje układ DS1302. Z Atmegą328 działa mi bez problemu na poniższym kodzie, natomiast nie chce mi działać z Atmegą32. Poniżej załączam kody źródłowe. Obsługa wyświetlacza działa bez zarzutu - problem jest z biblioteką do obsługi układu DS1302.
Przy Atmedze32 dostaję dziwne odczyty typu data: 45/45/20145, a godzina np. 45:82:67
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
main.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
oraz pliki obsługi RTC
język c
język c
język c