Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 12 lut 2025, o 12:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lis 2014, o 09:35 
Użytkownik

Czy moglibyście polecić mi jakąś godną polecania obudowę do zainstalowania samodzielnie wykonanego modułu automatyki?
Do tej pory używałem m.in. obudów na szynę DIN. W czymś takim zamontowałem chociażby swój Ethernetowy licznik Geigera. Teraz jednak chciałbym wrócić do starego projektu automatyki domowej i obawiam się, że będę potrzebował nieco większej obudowy, w której upchnę solidniejszy zasilacz transformatorowy, trochę triaków i przekaźników odpowiednią optoizolację.

Obudowa musi spełniać następujące wymogi:
1) Występowanie w różnych, znormalizowanych rozmiarach, abym mógł dostosować mocowanie płytki do któregoś z nich.
2) Wykonanie z niepalnego materiału, który jednocześnie nie zacznie się odkształcać w temperaturze kilkudziesięciu stopni C.
3) Możliwość zamocowania na ścianie, wewnątrz metalowej skrzynki instalacyjnej itp.
4) Dobrze by było, gdyby obudowa posiadała ze dwa rzędy otworów na złącza (podobnie jak w przypadku tych szynę DIN), abym nie musiał ich samodzielnie wycinać.

Spotkaliście się z czymś, co spełniałoby te wymogi?

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1