Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 14 lip 2020, o 04:44


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Atmega 32 ADC
PostNapisane: 29 maja 2020, o 14:45 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 30 paź 2016
Posty: 32
Lokalizacja: Poznań
Pomógł: 0

Cześć!

Robię pomiar napięcia na wejściu 0, cyklicznie w pętli co 1000 ms. Napięcie mierzone to 100mV i wszystko działa.
Jednak kiedy próbuję na przemian mierzyć napięcie z kanału 0 i 1 to pomiar z kanału 0 jest znacznie zaniżany.
Jeżeli wejście 1 zewrę do masy wszystko wraca do normy. Kod żywcem przepisany z bluebooka str250, więc nie wklejam.
W rejestrach nie grzebałem. Co mogłem spieprzyć ?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 29 maja 2020, o 15:00 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25721
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 967

Może jednak pokaż swój kod z main.c

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 29 maja 2020, o 15:07 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 11 sty 2015
Posty: 131
Pomógł: 18

Na pinach od ADC, nie masz np. LCD?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO