Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 16 lip 2020, o 00:37


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 maja 2020, o 23:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

Czy to możliwe ? ;) ... przy okazji zobaczycie PuTTY Killera

Obrazek

Kuźniowcy nie mają czasu na spanie a przy okazji pozdrawiamy kuźniowiczów ze Świnoujścia ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 07:52 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2014
Posty: 894
Lokalizacja: Trójmiasto
Pomógł: 167

Nowa funkcjonalność bootloadera bardzo fajna. Natomiast testując ją znalazłem 2 błędy w mkclipse.
Pierwszy to taki, że gdy odpalimy mkclipsa i nie ma załadowanego żadnego projektu, i najedziemy kursorem mychy na przycisk "AVR Upload" (oczywiście przycisk nie jest aktywny więc kliknąć go nie można, ale wystarczy mychą zabłądzić w jego okolice) i mkclispe wypluwa błąd jak na załączonym obrazku:
Obrazek

Drugi błąd jest dosyć dziwny. Otóż do paska skrótów mkclipsa mam podpięte atnelańskie aplikacje (MkAvrCalc, MkBootloader, MkBootloader3, PixelFactory, mkQRGen2), wszystkie aplikacje odpalają się z paska bez problemów, z jednym wyjątkiem: otóż MkBootloader (ale ten starszy w wersji 2) odpala się w wersji "DEMO" :shock: , pomimo tego, że plik licencji jest w katalogu z programem. Program odpalony ze zwykłego windowsowego skrótu odpala się z licencją. Ścieżki do programu w obu przypadkach są identyczne...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 08:20 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 907
Pomógł: 39

A nieda się wskazać linku, zamiast execa? Prawdopodobnie chodzi o katalog roboczy, który przy takim odpaleniu ustawia się na bieżący, czyli w tym wypadku katalog mkclipse, ewentualnie spróbuj wrzucić plik licencyjny do katalogu mkclipse.

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 08:28 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 2175
Pomógł: 101

Ad1. dziwne, u mnie się to nie dzieje
Ad2. dokładnie - sprawdź tak jak pisze Harry



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 08:38 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

xentis napisał(a):
i mkclispe wypluwa błąd jak na załączonym obrazku:

Próbowaliśmy z kolegą klikać jak szaleni w tych okolicach żeby wkluskał się ten błąd ale ni hu hu ... nie daliśmy rady

ale właśnie wpuściłem nowszą wersję MkClipsa - jakbyś pobrał i sprawdził czy w niej to samo się dzieje u ciebie ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 13:26 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2013
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 0

Przy otwartym Puttym i próbie załadowania wsadu wyskakuje mi okno żeby potwierdzić zamknięcie terminala. Uniemożliwia to wykorzystanie funkcjonalności współdzielenia portu rs. Można gdzieś wyłączyć żądanie tego potwierdzenia? Dziękuję

_________________
Mój Serwer AVR - http://msavr.besaba.com



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 15:06 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

Ale specjalnie jest zrobione tak żeby pozbywać się tego komunikatu - takie silne ubijanie procesu. Można to też w putty ustawić żeby nie pytał na końcu ale ... hmm a jaki masz windows ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 15:48 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 623
Pomógł: 30

Mam to samo. Win10 i otwieram za pomocą komendy PUTTY "C:\Users\grzeniu\Desktop\putty.exe -load "ecoca""
Jak wkleje to w wyszukaj w łindołsie to otwiera sie putty z zapamiętanych. Moze jakis poradnik dla tych co nie uzywaja eklipsa



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 16:00 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 12 kwi 2012
Posty: 50
Pomógł: 0

Mirku, niestety błąd o którym mówił kolega xentis nadal jest.
Windows7 64-bit
Obrazek



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 16:11 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

andrzej381 napisał(a):
Mirku, niestety błąd o którym mówił kolega xentis nadal jest.
Windows7 64-bit

No ok to na razie nie klikajcie w puste miejsce niepotrzebnie ;) ... bo nie umiem u siebie wygenerować tego błędu :(

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

grzeniu 73 napisał(a):
Mam to samo. Win10 i otwieram za pomocą komendy PUTTY "C:\Users\grzeniu\Desktop\putty.exe -load "ecoca""
Jak wkleje to w wyszukaj w łindołsie to otwiera sie putty z zapamiętanych. Moze jakis poradnik dla tych co nie uzywaja eklipsa

Pisałem już trzeba z MkClipsa wywołać Putty albo samemu go wywoływać ręcznie z parametrami odnośnie COM'a itp

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 16:20 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 kwi 2013
Posty: 105
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 0

mirekk36 napisał(a):
Ale specjalnie jest zrobione tak żeby pozbywać się tego komunikatu - takie silne ubijanie procesu. Można to też w putty ustawić żeby nie pytał na końcu ale ... hmm a jaki masz windows ?


Windows 10 64bit. odpalam putty w MKClipse ikoną z określonym numerem portu rs, tak jak w poradniku. Wyskakuje odrazu okno terminala. Przy próbie wykorzystania opcji programowania przez bootloadera, pojawia się właśnie ten monit o potwierdzenie. próbowałem w ustawieniach putty ale nadal to samo.

Pozdrawiam

_________________
Mój Serwer AVR - http://msavr.besaba.com



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 16:26 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

step_m napisał(a):
mirekk36 napisał(a):
Ale specjalnie jest zrobione tak żeby pozbywać się tego komunikatu - takie silne ubijanie procesu. Można to też w putty ustawić żeby nie pytał na końcu ale ... hmm a jaki masz windows ?


Windows 10 64bit. odpalam putty w MKClipse ikoną z określonym numerem portu rs, tak jak w poradniku. Wyskakuje odrazu okno terminala. Przy próbie wykorzystania opcji programowania przez bootloadera, pojawia się właśnie ten monit o potwierdzenie. próbowałem w ustawieniach putty ale nadal to samo.

Pozdrawiam


A próbowałeś odpalić mkbootloader z prawami admina ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 16:38 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 623
Pomógł: 30

U mnie z Urchom jako adminstrator wcale nie wyłącza PUTTY , a normalnie uruchomiony pokazuje okienko.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 16:39 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

grzeniu 73 napisał(a):
U mnie z Urchom jako adminstrator wcale nie wyłącza PUTTY , a normalnie uruchomiony pokazuje okienko.


a odpalasz na tym samym com co bootloader?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 17:21 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 623
Pomógł: 30

tak



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 17:32 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

grzeniu 73 napisał(a):
tak

ale z mkclipse ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 17:58 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 623
Pomógł: 30

Nie,nie, pisałem wcześniej,ze ręcznie uruchamiam putty. Uruchamiam putty łącze sie z portem com. Odpalam mkbootloadera (lub mam juz uruchomionego ) i po kliknięciu na info bls lub upload to wyskakuje komunikat czy chce zamknąć putty. Klikam na tak i muszę jeszcze raz kliknąć upload żeby zaprogramował. Po zaprogramowaniu putty juz sie nie otwiera ale to chyba dlatego ze nie mam eclipse



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 18:46 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

grzeniu 73 napisał(a):
ale to chyba dlatego ze nie mam eclipse

nie żadne eclipse tylko MkClipse

https://atnel.pl/mkclipse.html

ale no to nie wiem za bardzo na razie w czym rzecz - ... teraz muszę iść odpocząć po wielodniowej kuźni - więc się odmeldowuję na razie

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 3 maja 2020, o 20:21 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2014
Posty: 894
Lokalizacja: Trójmiasto
Pomógł: 167

Harry napisał(a):
A nieda się wskazać linku, zamiast execa?
Niestety jest bez zmian, czyli odpala się w wersji DEMO.

Harry napisał(a):
spróbuj wrzucić plik licencyjny do katalogu mkclipse
To już zadziałało, ale jest to rozwiązanie nieco nieeleganckie, tym bardziej że plik licencji w nazwie nie ma sugestii czego licencja dotyczy; i wolałbym by pliki programów licencjonowanych nie przewracały się po katalogach innych, tym bardziej darmowych progsów...
Dodatkowo sprawa jest nieco dziwna, bo z kolei inne licencjonowane programy (MkAvrCalc, MkBootloader3, PixelFactory) nie maja z tym problemu...

Ale bawiąc się tymi buttonami znalazłem kolejny błąd - mianowicie jak dodamy nowy skrót/przycisk to nie da się zmienić kolejności przycisków bo wywala błąd, trzeba po dodaniu okno zamknąć i ponownie otworzyć - wtedy już działa.

mirekk36 napisał(a):
No ok to na razie nie klikajcie w puste miejsce niepotrzebnie ;) ... bo nie umiem u siebie wygenerować tego błędu :(
No właśnie nie trzeba nawet klikać wystarczy przypadkiem śmignąć mychą nad przyciskiem. Tylko że ten problem występuje tylko gdy w MkClipse nie ma załadowanego projektu. Jak się cokolwiek otworzy już jest ok, więc pewnym rozwiązaniem jest ustawienie otwierania ostatniego projektu na starcie programu.

Tak czy inaczej MkClipse jest bardzo fajnym narządziem, bo można bardzo szybko odpalić środowisko do kodzenia na kompie który w tej kwesti jest goły, a i funkcjonalność jest duża jak na taką lekką apkę.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 06:39 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

xentis napisał(a):
No właśnie nie trzeba nawet klikać wystarczy przypadkiem śmignąć mychą nad przyciskiem. Tylko że ten problem występuje tylko gdy w MkClipse nie ma załadowanego projektu. Jak się cokolwiek otworzy już jest ok, więc pewnym rozwiązaniem jest ustawienie otwierania ostatniego projektu na starcie programu.

Qurczę no nie mogę dotrzeć do tego błędu a odpalałem już MkClipse na różnych kompach. Jak napisałeś, że pojawia się to gdy nie ma otwartego projektu to myślałem, że to będzie trop ale też nie chce się on u mnie pojawić ... no nic jeszcze będę kombinował.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 17:54 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 907
Pomógł: 39

Xentis, podstawowe pytanie - jaki system?
Mirek, wydaje mi się że problem może leżeć gdzieś w obsłudze tooltipów, w windowsie bywały różne cuda z nimi.

Wysłane ze srajfona

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 18:38 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

Cytuj:
Mirek, wydaje mi się że problem może leżeć gdzieś w obsłudze tooltipów, w windowsie bywały różne cuda z nimi.

No tak ale tu chodzi o zablokowany przycisk a i sam komunikat - kompletnie nic mi nie mówi ani nie naprowadza mnie na żaden trop. Więc fakt, że nie mogę tego odtworzyć na jakimś dowolnym własnym kompie, żeby móc to badać - jest problematyczny.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 19:32 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2014
Posty: 894
Lokalizacja: Trójmiasto
Pomógł: 167

Harry napisał(a):
Xentis, podstawowe pytanie - jaki system?
U mnie Win7pro 32bity, a wyżej potwierdził istnienie błędu kolega andrzej381 na Win7 64bity więc problem dotyka być może samej edycji win7...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 19:43 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

xentis napisał(a):
Harry napisał(a):
Xentis, podstawowe pytanie - jaki system?
U mnie Win7pro 32bity, a wyżej potwierdził istnienie błędu kolega andrzej381 na Win7 64bity więc problem dotyka być może samej edycji win7...

Nie to nie jest kwestia Win7 - testowałem u siebie na maszynce wirtualnej i śmiga tak samo czyli niestety bez ukazywania się tego błędu

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 20:04 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 907
Pomógł: 39

U mnie na win7 x64 jest ten sam efekt, błąd wywala tylko po najechaniu na AVR Upload, ale tylko wtedy kiedy button jest nieaktywny(szary)

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 20:14 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

Qurczę - a jednak źle sprawdzałem chyba poprzednio na virtualce z Win7 albo nie w to miejsce najeżdżałem mychą - w końcu MAM ! Na Win7 ten błąd ;) No! to teraz będę mógł zmiażdżyć BUG'a - mam nadzieję.

------------------------ [ Dodano po: 35 minutach ]

OK! ... problem is found ! .... we are working on it ;) ....

------------------------ [ Dodano po: 39 minutach ]

progress ... (Harry miał rację z tymi problemami z tootlipami w Win7) ... we are working on it ;) ....

------------------------ [ Dodano po: 44 minutach ]

problem SOLVED ! ;) ...

------------------------ [ Dodano po: 46 minutach ]

new release of MkClipse 1.0.77 was published ! .... please download it and enjoy with MkClipse ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 4 maja 2020, o 23:24 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 907
Pomógł: 39

Jakby Ci się znudziło prowadzenie firmy, to szukaj posady u małomiętkiego - oni niestety nie naprawiają w takim tempie swojego softu :lol:

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 maja 2020, o 14:55 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 01 lis 2013
Posty: 284
Pomógł: 29

Mirku, skoro coś się ruszyło z wprowadzaniem nowych funkcjonalności w MkClipse, to może dało by się również wprowadzić wykrywanie programatora ATB USBASP, taką jaka została po namowie wprowadzona do MkBootloader v3. Chodzi oczywiście o użytkowników, jak to Mirku nazywasz, "kociego" linuksa, hi
W MkBootloader v3 pracuje ta zmodyfikowana detekcja programatora bardzo dobrze.

_________________
Pozdrawiam,
sq8mvy, Paweł



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2020, o 13:18 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 09 mar 2015
Posty: 19
Pomógł: 0

Mirku, a czy to naprawdę musi być tak, że MkBootloader korzysta z MkClipse żeby kontrolować Putty? Nie może sam tego robić? Albo posiadać własny, prosty terminal, np w zakładce która teraz zawiera dane dumnego posiadacza licencji? Może też być wyskakujące okienko. Chyba wszyscy by byli szczęśliwi!? Tak czy siak, już teraz jest to genialne narzędzie. Dzięki za trud!



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2020, o 14:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25722
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 968

jacekrv1 napisał(a):
Mirku, a czy to naprawdę musi być tak, że MkBootloader korzysta z MkClipse żeby kontrolować Putty?


Tak musi tak być, a to dlatego, że MkClipse w specyficzny sposób wywołuje Putty i dzięki temu MkBootloader jest w stanie odtworzyć tzn wznowić putty z takimi samymi ustawieniami. Poza tym MkClipse daje super możliwość łatwego wywoływania Putty - nie trzeba się przeklikiwać przez profile itp

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO