Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 7 sie 2020, o 10:40


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 gru 2019, o 23:22 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25763
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 974

No! Panie i Panowie ... nadeszła wiekopomna chwila ;)

Obrazek

Na gorąco! prosto z piekarni!

Obrazek

Dzisiaj po całym dniu intensywnej pracy, testów itd udało się w końcu po raz PIERWSZY uruchomić obsługę skryptów użytkownika dla BAZY Danych do CAN SHARK'a dla CAN ! Przepraszam, że tak nieskromnie powiem ale COŚ NIESAMOWITEGO! ... zresztą zobaczcie sami. Na obrazku poniżej widać tym razem EFEKT pracy skryptu czy prześliczną temperaturę, która wyświetlana jest na podstawie zawartości aż TRZECH bajtów w ramce. Dokładnie też widać, które BITY w tych bajtach są użyte (pokolorowana ala szachownica) ;) Jest również przycisk do testowania na bieżąco własnego skryptu. I nie obawiajcie się, że tworzenie skryptów będzie jakieś koszmarnie trudne ;) później w poradnikach pokażę Wam jak je tworzyć.

Dzięki skryptom będzie można robić tzw "cuda niewida" mam nadzieję z bazami danych ;) Co sądzicie o tej opcji? możliwości? ... interesujące ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 11 gru 2019, o 08:15 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 2195
Pomógł: 102

Rewelacja Mirku, jak zwykle zachwycasz pomysłowością - już nie możemy się doczekać!



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 11 gru 2019, o 09:23 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 03 gru 2014
Posty: 33
Pomógł: 3

No to narobiłeś smaku;-)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 11 gru 2019, o 22:16 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 27 lut 2013
Posty: 182
Pomógł: 4

Super sprawa ;) Więcej pomysłów pewnie pojawi się w głowie po obejrzeniu poradników ;)
P.S. A jak tam z wysyłkami sprzętu ? Jakiś przybliżony termin ;) ?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 gru 2019, o 02:31 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25763
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 974

michal1210 napisał(a):
P.S. A jak tam z wysyłkami sprzętu ? Jakiś przybliżony termin ?

Pani Aneta już rozpoczęła wysyłki - na razie do tych osób które albo nie pisały że chcą książkę papierową - albo do tych które napisały że zrobią dopłatę za przesyłkę sprzętu oddzielnie, bo książka papierowa będzie w styczniu.

Książka elektroniczna jak dobrze pójdzie będzie wysyłana linkami czasowymi wraz z bibliotekami jeśli ktoś je też ma w pakiecie - w przyszłym tygodniu ;)

Jeśli coś jest niejasne to najlepiej skontaktować się bezpośrednio z Panią Anetą albo mailowo aneta@atnel.pl albo zadzwonić w godzinach pracy do naszej firmy.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 lut 2020, o 16:22 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 20 lut 2020
Posty: 60
Pomógł: 0

Proponuję do CAN Hack dodać jeszcze opcję Bruteforce gdzie nie odpytujemy wszystkie adresy konkretną ramką, a konkretny adres wszystkimi możliwymi wartościami ramek :) Wiem, wiem ile może trwać wysyłanie tego, no ale...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 lut 2020, o 16:46 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 2195
Pomógł: 102

Zdajesz sobie sprawę ile to by trwało? Podpowiem dla 1 bajtu masz 256 możliwości, dla 2 bajtów 65536 itd. Teraz pomyśl ile ramek na sekundę dasz radę maksymalnie wysłać i policz ile by to zajęło czasu dla 8 bajtów :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 lut 2020, o 18:16 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 25763
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 974

micky napisał(a):
i policz ile by to zajęło czasu dla 8 bajtów

Jak się policzy dla 4-6 ;) to już nawet nie chce się liczyć i myśleć o ośmiu ;)

------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]

:lol: tak sobie pomyślałem :lol: że gdyby ktoś chciał poczekać aż skończy się taki test dla 8 bajtów - to musiałby zostawić go dla wnuczka :lol: Czyli test z pokolenia na pokolenie ;) trochę przesadzam - no ale coś w tym jest

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO