Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 17 lut 2019, o 12:21


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lut 2019, o 18:36 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 09 lut 2019
Posty: 6
Pomógł: 0

Dzień dobry, mam problem z uruchomieniem Eclipse C++/C, oczywiście używam ten program pierwszy raz. Mam komputer windows 10 64bit, java była ostatnio aktualizowana (version 8 - 201) oraz po tym restartowałem komputer. Pobrałem i rozpakowałem Eclipse wersje 4.10 64bit i przy próbie otworzenia eclipse.exe wyskakuje mi takie okienko z błędem javy: [zdjęcie w załączniku] Spróbowałem zainstalować wersję 4.9 64bit i pojawiło mi się to samo. Jedynie na wersji 32bit Eclipse program działa poprawnie. Wiecie czym to może być spowodowane? Jak rozwiązać ten problem i co mam zrobić. Proszę o pomoc.

(Gdyby ta informacja była do czegokolwiek potrzebna to potrzebuję Eclipse do mikrokontrolerów (w moim przypadku zestaw uruchomieniowy ATB).)

Obrazek



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 lut 2019, o 19:18 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 09 lut 2017
Posty: 14
Lokalizacja: 51°03′22″N 15°45′48″E
Pomógł: 3

Jave masz też w wersji 64 bit? Jeśli nie, to musisz osobno doinstalować.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 lut 2019, o 20:04 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 09 lut 2019
Posty: 6
Pomógł: 0

Dziękuję, pomogło, aczkolwiek wczoraj pobierałem Javę i zdawało mi się, że była 64 bit. :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 lut 2019, o 23:16 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 06 mar 2015
Posty: 37
Pomógł: 0

Dziwna rzecz ale miałem takie same komunikaty. Skopiowałem folder starego eclipsa do nowego (bo teraz mam wersje Eclipse 2018-12) i ten nowy ruszył i nie wypluwa błędów.

_________________
http://www.avrboss.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 lut 2019, o 11:03 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 wrz 2015
Posty: 139
Lokalizacja: Zamość
Pomógł: 3

@mario2015: najlepiej usunąć wszystkie wersje Java, oczyścić rejestr chociażby Ccleaner, zrobić restart kompa zainstalować Java i nie będzie problemu



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO