Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 21 lis 2018, o 10:28


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 09:31 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 29 sty 2015
Posty: 45
Pomógł: 0

Zastanawiam się nad wyborem komputera z dedykacją pod AutoCAD. Możecie polecić coś ws tym zakresie? Tak, aby szybko to hulało. Raczej komputer stacjonarny niż laptop, ze względu na to, ze stacjonarne mają zwykle większe możliwości techniczne.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 10:22 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 06 maja 2014
Posty: 408
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 26

RAMu dużo.
Jeśli chcesz mieć więcej niż 1 monitor to warto zwrócić uwagę na kartę graficzną.

Poza tym nie ma szczególnych wymagań.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 12:01 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 maja 2013
Posty: 135
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 5

AutoCAD nie potrzebuje dużej mocy obliczeniowej. Raczej stawiałbym na podłączenie dwóch monitorów.

_________________
https://www.e-tronix.eu



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 19:10 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 paź 2011
Posty: 565
Lokalizacja: Zielona Góra
Pomógł: 64

Wszystko zależy którą wersje AutoCad'a będziesz męczył im wiekszy nr, tym więcej zasobów potrzebuje oraz czy będziesz działa w 2D czy w 3D z renderingiem. Ogólnie mówiąc im więcej RAMu i i rdzeni w CPU tym lepiej, poza tym dedykowana karta graficzna do CAD'a.

_________________
.:Drive:.

pozdrawiam
phill2k



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 16 wrz 2018, o 08:01 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 sty 2015
Posty: 49
Pomógł: 0

Dwóch albo nawet i trzech. Generalnie karta graficzna powinna mieć co najmniej dwa wyjścia na HDMI.
Do tego min. 8 GB RAM DDR3, dobry procek, minimum i5, dobrej jakości grafika. Dysk SSD - szybsze uruchamianie, HDD - więcej miejsca na dysku, ale wolniejsze uruchamianie komputera. Są też hybrydy. Czyli dyski z SSD i HDD.
Sprawdź sobie pelesingowe, dużo tańsze. Komputery Lenovo ThinkCenter: https://pro4it.pl/m/56/komputery-stacjonarne-lenovo



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 20 wrz 2018, o 11:57 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 20 lip 2018
Posty: 1
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 0

artykuł ma już pare miesięcy, ale mnie się kiedyż przydał to zostawiam https://elitecad.pl/2018/01/26/komputer ... ak-wybrac/



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO