Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 25 wrz 2018, o 22:32


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 11:23 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 460
Pomógł: 26

Witam! Mam w.w tablet zamontowany w samochodzie. I o ile normalnie tablet łapie Fixa dosyć dobrze to po wmontowaniu w kokpit nie działa to zbyt dobrze. Pomyślałem o jakiejś antenie zewnętrznej. Na płycie głównej jest kilka gniazd SMA ,ale jakieś malutkie duzo mniejsze niz w mirkowych wifi czy w laptopach. Jest ktos na forum z serwisow gsm kto by doradził zewnętrzną antenke? Czy wogole jest możliwe podmienić antene na inna. Sa na BT ,ale wolałbym takich nie używać. Ewentualnie i w ostateczności jakas USB.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 13:54 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lip 2013
Posty: 181
Lokalizacja: Kielce
Pomógł: 14

grzeniu 73 napisał(a):
... I o ile normalnie tablet łapie Fixa...


Co to znaczy?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 13:55 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3193
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 79

Może chodzi mu o sygnał :D



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 14:42 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 460
Pomógł: 26

tak sygnal



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 14:55 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 1560
Pomógł: 75

Pewnie koledze chodzi o łapanie fixa GPSa. Ale dziwię się że nie wstawi fotek tych złącz - to nie forum wróżkowe.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 wrz 2018, o 16:07 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 460
Pomógł: 26

Obrazek

Po obrazku i tak chyba nie wiele można rozkminic. Podałem model i jeśli ktoś sie tym zajmuje to mu obrazek nie potrzebny. Na upartego to można by było te gniazda delikatnie podmienić na jakieś bardziej standardowe. Tylko problem jeszcze jaka antena kupic i w sumie która to antena jest w tablecie. Odłączyłem wszystkie i znalazłem tylko od WIFI. W necie nic nie mogę na temat tego tableta znaleźć. Niestety brak wiedzy wychodzi :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 00:32 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sie 2016
Posty: 587
Pomógł: 22

To są gniazda testowe, na 99% Hirose MS-156.
Wtyki są baaaardzo drogie zaś gniazda o bardzo małej żywotności(rzędu 60-100 wpięć), więc jeżeli masz wprawę w lutowaniu to proponowałbym zmianę np na UFL.

_________________
Moje porady są błędne,nie czytać,zbanować od razu.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 08:49 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 460
Pomógł: 26

Wytrzymałość mało mnie interesuje ,bo to jest na stale zamontowane i jak raz zamontuje to juz nie bede wyjmował. Podlutowac sie tez nie będzie problemu. Troche ogladalem wczoraj zabwy z antenami na you tube i te wszystkie "drutmody" daja raczej mizerny wynik i oryginalna antena chyba nawet lepsza jest. Zamówiłem na ebay jakaś pasywna antenkę ,bo jak rozumie aktywne nie będą działać. Przy przeszukiwaniu internetu znalazłem jakiś Repeater GPS nie kosztuje duzo to zamówię i zobaczę czy te chińskie ustrojstwo cos daje.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 09:18 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 1560
Pomógł: 75

Na przyszłość, jeśli koledze zależy na uzyskaniu odpowiedzi to sugeruję by podawać wszystkie szczegóły na 'tacy' a nie kierować się myślą, że jak ktoś będzie chciał to sobie znajdzie zdjęcie/rysunek itp. Zasada to dotyczy wszystkich forumowiczów, nie tylko Ciebie. Jak ja bym zadawał pytanie to bym wkleił wszystko co może pomóc innym czytającym wdrożyć się w mój problem-w końcu to chciałbym, żeby mi pomogli. Przez myśl by mi nie przeszło, że 'sobie sami znajdą'.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 wrz 2018, o 12:42 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 19 lip 2013
Posty: 460
Pomógł: 26

Dziękuję Micky za zwrócenie uwagi wezmę sobie to do serca. Prosiłbym tez nie pisać postów nie wnoszących nic do tematu,bo tylko zaśmiecają. Kolega Harry odpowiedział krotko i na temat za co dziękuje.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO