Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 25 wrz 2018, o 22:22


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 wrz 2018, o 08:04 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 08 wrz 2018
Posty: 2
Pomógł: 0

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem tego forum :) Zajmuję się amatorskim programowaniem mikrokontrolerów.
Ostatnio częściej piszę programy pod STM32, ale teraz chciałem na chwilę powrócić do AVR i pojawił się problem z Eclipse.
Jakiś czas temu programowałem AVR w Eclipsie mając go poprawnie skonfigurowanego.
Obecnie mam na Eclipsie dodatkowo skonfigurowaną obsługę STM32 i Androida, ale coś się popsuło z konfiguracją AVR, ponieważ nie mogę rozwinąć "AVR Cross Target Application" w "Project type" w celu wybrania "Empty Project" i utworzeniu nowego projektu.
Obrazek
Próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować plugina i Toolchaina. Niestety dalej to samo.
Jak to teraz naprawić?

Pozdrawiam.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 8 wrz 2018, o 17:51 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2014
Posty: 1406
Pomógł: 157

Z tego co widać na obrazku to chcesz w jednym Eclipse mieć AVR i STMy. A to nie jest najlepszy pomysł - nie wiem czy to ma prawo poprawnie zadziałać. Dlatego proponuję Ci na nowo ściągnąć Eclipse i na tym nowym zainstalować plugina AVR.

--
Pozdrawiam,
Robert



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 8 wrz 2018, o 22:37 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 08 wrz 2018
Posty: 2
Pomógł: 0

Pozostało mi kilka projektów AVR w Explorerze Projektów i one się poprawnie kompilują, mimo zalegania obok projektów STMów.
Problem jest tylko z utworzeniem nowych.
Oczywiście można kombinować przez bezpośrednie utworzenie katalogu projektu i edycje plików, ale wolałbym robić to normalnie.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 wrz 2018, o 08:39 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23509
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 885

pawel77 napisał(a):
Próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować plugina i Toolchaina. Niestety dalej to samo.
Jak to teraz naprawić?

Prosto, tak jak pisze kolega wyżej ;) toż ECLIPSA się nie instaluje - tylko rozpakowuje z pliku ZIP. Więc co za problem mieć 2 albo i 3 Eclipse gdzie każdy będzie oddzielnie skonfigurowany do pracy z inną rodziną procków czy androida ;), własnymi pluginami. Toż to najmniejszy problem tak zrobić i mieć 3 workspace niezależne dla każdego rodzaju projektów.

A ty robisz 3w1-nym ;) niezły mix - jeśli działa w jakimś zakresie to ok ;) podziwiam ale ja np zdecydowanie wolałbym mieć Każdy ECLIPSE do czego innego. Nie twierdzę, że to musi być najlepsze dla każdego ;) ale może spróbuj i sprawdź jak się wtedy wygodnie działa.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO