Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 15 sie 2018, o 07:49


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 sie 2018, o 08:57 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2014
Posty: 7
Pomógł: 0

Witam,

moduł WiFi232 chcę wykorzystać do uaktualniania wsadu w mikrokontrolerze.
Zgodnie z poradnikami skonfigurowałem moduł WiFi232, router, do Atmegi wgrałem bootloader.
No i wszystko działa jak należy.

Pytanie jak zrobić to samo w sytuacji kiedy nie mam routera, tylko komputer i moduł WiFi232?

Pozdrawiam.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 sie 2018, o 08:59 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23354
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 873

dokładnie tak samo ;) ... a moduł masz przecież skonfigurowany (mam nadzieję) jako APSTA ... a więc lapkiem zobaczysz AP modułu WIFI i do niego się podłączysz - to wszystko na ten temat ;) ...


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 7 sie 2018, o 09:36 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 1506
Pomógł: 73

I można wsad wrzucać bezpośrednio z MkClipse'a :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 sie 2018, o 20:57 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2014
Posty: 7
Pomógł: 0

Przekonfigurowałem moduł i działa programowanie bez routera ale mam inny dziwny problem.

Po wgraniu bootloadera klikam w ikonę INFO w programie mkBootLOADER i dostaję poprawna informację z BootLoadera.
Czyli wszystko OK, więc robię uaktualnienie wsadu poprzez moduł WIFI, wsad wgrywa się poprawnie.

Ale gdy teraz otwieram program mkBootLOADER i chcę użyć ikony INFO to dostaję komunikat "Time OUT"

Uruchamiam więc mkAVRCalkulator, odczytuję FLASH i widzę że bootloader jest.
W czym więc problem że po wgraniu nowego wsadu nie mogę ponownie przeprowadzić programowania przez WIFI?

Pozdrawiam.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 sie 2018, o 21:14 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 1506
Pomógł: 73

A obsłużyłeś programowy reset?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 sie 2018, o 21:29 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lis 2014
Posty: 7
Pomógł: 0

Czyli w programie, który wgrywam muszę umieścić coś takiego?

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 sie 2018, o 23:16 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23354
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 873

no a jak myślisz inaczej? Toż musi coś programowo zresetować procka żeby mógł odpalić się BLS

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO