Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 23 wrz 2018, o 01:10


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lip 2018, o 10:20 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2015
Posty: 18
Lokalizacja: Nowy Sącz
Pomógł: 0

Witam. Posiadam pewien tester diagnostyczny, przeznaczony do motocykli.
Ostatnio za nic w świecie nie mogłem połączyć się z 'komputerem' w skuterze.

Akurat posiadam identyczny 'komputer' i chciałem go odpalić na stole,
schemat zasilania i komunikacji mam. I teraz mam pytanie, czy da się jakoś
podglądnąć, co jest nie tak na linii komunikacji.
W oprogramowaniu wywala mi błąd połączenia.

Posiadam analizator stanów logicznych (nie mam doświadczenia w tym temacie)

Myślałem, czy można z jego pomocą coś zdziałać?

Z góry dzięki za pomoc



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2018, o 11:02 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 1559
Pomógł: 75

Podaj więcej szczegółów-wstaw zdjęcia. Może problem z komunikacją to zła komunikacja PC z interfejsem a nie PC z motocyklem via interfejs?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 12 lip 2018, o 11:08 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2015
Posty: 18
Lokalizacja: Nowy Sącz
Pomógł: 0

Tester z laptopem komunikuje się przez bluetooth, oprogramowanie wykrywa tester ...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 lip 2018, o 18:44 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2011
Posty: 8678
Pomógł: 335

z samym komputerem będziesz miał kłopot żeby się podłączyć bez reszty ustroju , brak czujników, swiczy ew modułów które mają robiony
selftest i gdy któreś z urządzeń nie odpowiada komunikacja jest zablokowana ...
możliwe jest jednak uruchomienie komputerka w trybie avaryjnym , ale co ma spięte musisz poszukac w dokumentacji
zwykle zwiera się 2 piny (tak jest w przypadku samochodowych - gdzie wymagana jest jedynie stacyjka z modułem immo)

_________________
╔═════════════════╗
║.: https://forum.sunduino.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 sie 2018, o 22:11 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 gru 2015
Posty: 18
Lokalizacja: Nowy Sącz
Pomógł: 0

Żabciu moja forumowa , niezmiernie cieszy mnie to iż waść Pan odpisał (waść gra pierwsze skrzypce w tematyce przesyłu danych )
Co do zablokowania , hmm pewne osoby się wychyliły ... I stworzyły swój jak to mam nazwać ... moj zakoty lep .. kurza twarz jak się to wabiło ....



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO