Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 19 sie 2018, o 20:06


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 cze 2018, o 16:50 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2014
Posty: 293
Lokalizacja: Toruń
Pomógł: 1

Pomyłkowo wlutowałem Atmega328, zamiast Atmega328P.

Nie chce mi się wykonać UPLOAD z firmware.
Podejrzewam, że tu jest problem.

Czy coś z tym można zrobić?

Dodam, że zakupiłem kilka tych Atmeg, nie mam z literką P.
Powiem też, że wgrałem krótki program testowy- miganie diodą i przesyłanie poprzez UART w obie strony -
to działa, więc płytka ATB-WAV raczej polutowana dobrze.

_________________
sig off ;(



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2018, o 17:32 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 paź 2014
Posty: 702
Lokalizacja: Trójmiasto
Pomógł: 128

Te procki są zgodne funkcjonalnie, niestety są nieco inaczej wykonane (ten z literką P to picoPower) i przede wszystkim mają inna sygnaturę więc prawdopodobnie w tym tkwi problem.
Musisz uderzyć do Mirka, może coś poradzi.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2018, o 18:43 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2014
Posty: 293
Lokalizacja: Toruń
Pomógł: 1

Nie wiem czy głupio myślę, czy można podmienić tę sygnaturę?

------------------------ [ Dodano po: 14 minutach ]

No tak, sygnatura Atmegi328P to 0x1e950f
a Atmegi328 to 0x1e9514

_________________
sig off ;(



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2018, o 19:09 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

przykro mi ale nie jestem w stanie tworzyć nowych alternatywnych wsadów dla różnych procesorów, już podobnie było z Magic Matrixem gdzie ktoś kupił ATmegę644 bez literki P

Proponuję te procki wykorzystać to jakichś swoich własnych projektów - przecież pewnie po to zostało ich kupionych przez ciebie kilka ... a ten jeden poprawny z literką P kupić po prostu - przecież nawet na allegro można luzem kupić takie procki

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 cze 2018, o 19:24 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2014
Posty: 293
Lokalizacja: Toruń
Pomógł: 1

OK.

_________________
sig off ;(



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO