Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 19 sie 2018, o 20:02


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 315 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lis 2016, o 22:28 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2014
Posty: 1501
Pomógł: 260

Już nie występuje ;)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 19 lis 2016, o 22:55 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

anshar napisał(a):
Już nie występuje ;)

dzięki za test i info ... no to już śpię spokojnie ... oczywiście dokąd nie zabiorę się za nowe fiuczery w programie ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 19:21 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2014
Posty: 81
Pomógł: 0

Cześć!
Zakupiłem program mk2decoder ir, jednak nie widzi mojego programatora :( Dodam, że posiadam programator USBASP od Atnela. Co mogę zrobić, żeby zadziałało?
ObrazekObrazek



Ostatnio edytowano 21 gru 2016, o 20:51 przez sp2ews, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 20:50 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

sp2ews napisał(a):
Cześć!
Zakupiłem program mk2decoder ir, jednak nie widzi mojego programatora :( Dodam, że posiadam programator USBASP od Atnela. Co mogę zrobić, żeby zadziałało?

Ciekawe rzeczy opowiadasz ... bo no takich jeszcze nie słyszałem ... ale nie mówię tego ironicznie ... broń Boże ...

A MkAvrCalculator widzi ?

A może masz złe drivery zainstalowane ? ..... to właśnie podejrzewam, dlatego proponuję ci ODINSTALUJ drivery do USBASP wprost z Menadżera Urządzeń, następnie odłącz programator - ODPAL program MkAvrCalculator i ... wtedy podłącz jeszcze raz programator. Wtedy MkAvrCalculator powinien sam rozpocząć na twoich oczach procedurę instalacji właściwych driverów do USBASP ... gdy tego dokona to zapewniam cię, że wszystko będzie śmigać - ok?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 20:54 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2014
Posty: 81
Pomógł: 0

MkAvrCalculator widzi, do tej pory programowałem bez żadnych problemów... Ale dobra, zrobię jak mówisz i zobaczymy.

* * *

Przeinstalowłem drivery i nadal to samo. Not ATB-USBASP can`t programm



Ostatnio edytowano 21 gru 2016, o 21:15 przez sp2ews, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 21:01 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

sp2ews napisał(a):
MkAvrCalculator widzi, do tej pory programowałem bez żadnych problemów... Ale dobra, zrobię jak mówisz i zobaczymy.


hmm a pokaż mi zrzut ekranu z głównego okna programu Mk2Decoder proszę - jak to wygląda ? I nie zdjęcie Ekranu tylko klawisz PrintScreen i nawet w programie MS Paint wklej i zapisz plik ze zrzutem okna programu

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 21:22 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2014
Posty: 81
Pomógł: 0

Ok, wklejam.

Obrazek



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 21:33 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

a no to już wszystko jasne ... zajrzyj proszę do opisu co zawiera każda wersja licencji - jakie ma właściwości - przycisk ten niebieski z literką "i" po lewej stronie logo Atnel

przecież masz wersję CU programu czyli Commercial Use a ta wersja działa jedynie z najnowszymi wersjami programatorów ATB-USBASP 4.1

Możesz na chwilę usunąć plik licencji z folderu programu i zobaczysz, że wersja DEMO będzie działać z dowolnym USBASP ... tyle że uwaga - bo DEMO wgra również wersje DEMO wsadów do procka i będą miały ograniczenia programy w prockach nawet jeśli później będziesz używał pełnej wersji - tak to jest zaprojektowane.

Od samego początku była taka wersja że CU działa tylko z najnowszym ATB-USBASP w warunkach licencji

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 21:43 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2014
Posty: 81
Pomógł: 0

Rozumiem... A można u was w sklepie kupić sam programator (bez np. mkavrcalc. itd )?. Bo tylko tego już terazpotrzebuję.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 21 gru 2016, o 22:13 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

sp2ews napisał(a):
Rozumiem... A można u was w sklepie kupić sam programator (bez np. mkavrcalc. itd )?. Bo tylko tego już terazpotrzebuję.

hmm na prawdę proszę mnie źle nie zrozumieć, że ja jakby na siłę chcę wcisnąć komuś nasz programator - kłopot polega na tym, że takie oprogramowanie jak MkAvrCalculator albo MkBootloader dodawane jest GRATIS do naszych produktów takich jak np zestawy ATB czy programatory (tzn do programatorów tylko MkAvrCalculator). Gdybyśmy mieli odliczać od ceny programatora wartość MkAvrCalculatora to po prostu musielibyśmy zacząć dopłacać klientowi do programatora. Niestety nie produkujemy tak jak np Chińczycy naszych programatorków w ilościach np milion egzemplarzy za jednym zamachem i nasze koszty produkcji są o wiele wiele wyższe niż chińskich. Za to właśnie dokładamy gratis oprogramowanie oraz pomoc techniczną z prawdziwego zdarzenia a także dodatkowe fiuczery jeśli chodzi o funkcjonalności coraz to nowszych wersji naszego programatora.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 gru 2016, o 00:54 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 sie 2014
Posty: 81
Pomógł: 0

Spoko,spoko, nie miało to tak zabrzmieć :) Poprostu patrząc na ofertę sprzedaży programatorów zauważyłem, że są sprzedawane zawsze w komplecie a to z książką a to z programem... A ja już właściwie to wszystko mam i zastanawiam się czy mogę kupić sam programator - nie potrzebuję dwóch licencji na program czy też dwóch książek. Swoją drogą mogłem od razu kupić np. programator + Mk2Decoder no ale już tego przecież nie cofnę.
Poza tym uważam, że Atnel to naprawdę porządna firma. Nigdzie nie spotkałem się z takim świetnym supportem. Mnóstwo poradników, forum gdzie można owszystko pytać... No i naprawdę fajne oprogramowanie ułatwiające życie. Gdy widzę jak znajomi opowiadają np. o "ręcznym" ustawianiu fuse bitów czy lock bitów to aż mi ich żal. Do dekodowania IR używają w pracy (pewna państwowa "firma") bardzo drogiej aparatury a tu proszę, za niewielką kasę można to bezproblemowo zrobić popijając kawę w domku... :)
***
Aj, faktycznie, napisałeś, że MkAvrCalculator dorzucany jest gratis. I tak bym kupił i tak. ;) Dzięki za cierpliwość.
Pozdrawiam!



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 gru 2016, o 08:04 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

Dziękuję za ciepłe słowa i zrozumienie.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 cze 2018, o 11:43 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 kwi 2015
Posty: 8
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pomógł: 0

Witam
Na blogu Mirka o Mk2Decoderze w programie są button'y IMPORT, EXPORT, natomiast u mnie ich brak, jak u kol. sp2ews. Szukałem informacji na forum i w sklepie ale nie doszedłem dlaczego tak jest.
Obrazek



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 cze 2018, o 13:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23365
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 874

a nie próbowałeś prawego klawisza mychy ?

Obrazek

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 cze 2018, o 08:14 
Offline
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 kwi 2015
Posty: 8
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pomógł: 0

Chyba wszystko oprócz tego.:oops: Oczywiście działa.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 315 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO