Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 26 gru 2024, o 22:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lip 2014, o 08:24 
Użytkownik

Witam
Szukam drivera z mikrokrokami do silnika krokowego z tym, że dla małych prądów tj. ok 0.5A i niewielkich napięć od 3V. Już mówię w czym rzecz. Mam mały silnik a raczej silniczek krokowy z aparatu cyfrowego. Chciałbym zaprząc go do pracy tyle, że silnik jest dość kiepskiej "rozdzielczości" bo chyba 20 kroków na obrót. Dla tego szukam drivera z mikrokrokami. Czy ktoś z was ma na myśli jakiś specjalizowany układ, ale możliwy do kupienia w Polsce. Znalazłem wprawdzie coś w TI i Allegro ale nie mogę znaleźć sprzedawcy. Wiadomo chodzi o pojedyncze sztuki no i tanie :D . Być może coś by się tam znalazło tyle, że albo jest w dużej obudowie z przeznaczeniem dla dużych silników, albo napięcie minimalne zaczyna się od np.7V. Mój silniczek to mikrus ma minimalne rozmiary, maleńki prąd i chciałbym go zasilić napięciem z baterii Lion czyli okolice 3V5.
Pozdrawiam

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 lip 2014, o 11:46 
Użytkownik

tutaj sobie vybierz http://www.allegromicro.com/en/Products ... ivers.aspx drivery roznej masci Interface Packages Output Current Range Output Voltage Range
taki mozesz chyba uzycz :
A4980K
A3901
A3906
A3966
A4980K

PostNapisane: 2 lip 2014, o 07:19 
Użytkownik

No tak, allegro jest fajnym producentem takich zabawek, ale gdzie to kupić w pojedynczych sztukach. Coś tam się pojawia z Maritex-ie, ale z opcją "zapytaj" czyli na stanie nie mają. Przeglądałem stronę allegro i znalazłem kilka fajnych układów, niestety nie mogłem znaleźć dystrybutora w Polsce. Wysłałem też do TI prośbę o próbki, zobaczymy czy przyjdą.
Tak, czy inaczej dziękuję za zainteresowanie.
pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1