Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 13 lut 2025, o 15:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: wiz550io na STM
PostNapisane: 8 mar 2014, o 07:40 

Udało się komuś uruchomić wiz550io na wyższym STMie?. Na wizwiki jest przykładowy projekt pod STM32F103, niestety nie bardzo wiem jak to ugryźć na 407 lub najlepiej 429i.

PS. Chwilowo próbuje na AVR i została mi jeszcze część obsługi SPI, reszta się kompiluje ;), ale czy działa to nie wiem.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 8 mar 2014, o 10:36 

W innym temacie kilka rzeczy opisałem, nie umiem pisać poradników.Jeżeli chcecie coś wiedzieć to pytajcie.

W sumie wizfi to ma wiele możliwości ja korzystam tylko z trybu klient i uart.

Po za tym jak już pisałem wcześniej wizfi220 jest banalne w użyciu ;). Jedynie należy pamiętać że nie jest 5V tolerant i trzeba zrobić jakiś translator stanów jeżeli chcemy zasilać megę z 5V
Nowa wersja wizfi250 różni się rozmiarem, oraz możliwościami.

Jak już wyżej wspominałem, jeżeli jest potrzeba opisania, przetestowania, zademonstrowania wizfi220, załóżcie temat, ja postaram się w miarę wiedzy i możliwości opisać i wytłumaczyć.
Sam nie bardzo wiem od czego zacząć.
Totalne podstawy, czyli jak się połączyć uruchomić itp. są opisane doskonale w dokumentacji Programers Guide i na tym się głównie opierałem.

Teraz mam w rękach wiz550io i chciałem się tym pobawić, nawet nie z względów na konkurs ale ogólnie by kolejny moduł nie zbierał kurzu ;).

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1