A ja powiem inaczej, o ile nogi scalaka nie mają pełnić roli radiatora (czasem tak bywa, a wątpię czy w tym przypadku), to powiedz mi panie autor dlaczego najpierw łączysz te nogi razem jedną linią/ścieżką w obszarze pinów ?
Toż sam sobie robisz problem a po chwili mówisz że nie możesz znaleźć rozwiązania
nie łącz tych ścieżek ze sobą - tylko od każdego pinu za pomocą żółtej nitki UNROUTED połącz pin z tą GRUBĄ ścieżką i masz sprawę ładnie załatwioną. Zresztą tak się robi ....
Łączenie pinów ścieżką na wysokości pinów to nie jest dobry zwyczaj, przynajmniej ja tak uważam. A ma to swoje praktyczne uzasadnienie w przypadku serwisu. Bo po pierwsze gorzej lutować / odlutować - szczególnie gdy brak soldermaski .... A po drugie gdy się okaże że trzeba jednak w prototypie przeciąć takie połączenie to chyba nie muszę mówić co znaczy drapanie ścieżki pomiędzy padami scalaka SMD
Dlatego ja zawsze o ile miejsce pozwala takie pady połączone wspólnie łączę tego typu ścieżką oddaloną nieco od padów jak pokazał wyżej kolega squeez, i to niezależnie czy mają one potem być podłączone do innej ścieżki, masy czy w ogóle do niczego nie podłączone.
www.youtube.com/mirekk36 ]