wolfi0 napisał(a):
Czy wie ktoś jak mogę zrobić kopie forum dla wlasnego użytku (na okres 4 miesiecy bo tyle beda na statku i nie bede mial dostepu do sieci) ?
Na statku będę mial całą masę wolnego czasu i będę chciał go spędzić na zabawie z mikrokontrolerem z blogiem nie bylo wiekszych problemow. problem pojawil sie jednak z forum.
winhttrack ma problemy z PhpBB albo ja nie potrafie go poprawnie skonfigurowac.
jezeli ktos ma jakis pomysl proszę o pomoc
aaaaaa to już mam "ptaszka" odpowiedzialnego za ataki na nasze forum
.... tak tak, niestety tego typu próby za pomocą takich programów kończą się tym, że nasza firma hostingowa chce nas wyciąć i w końcu wytnie jeśli nam się nie uda blokować takich prób .... Na szczęście nasz informatyk jak do tej pory robi coraz to nowsze postępy w celu zabezpieczenia się przed takimi atakami - bo tak to trzeba wprost nazwać
.... Dzięki temu kolejne próby, zwykle się nie udają potencjalnym osobom które chcą to forum zassać na dysk
tyle że też mówił że być może to nie były ataki tylko ktoś chciał sobie skopiować całe forum ... no i widać nie pomylił się .... bo teraz kolega się przyznał do tego ...
Ok - rozumiem, że to nie był świadomy atak, ale niestety prosiłbym - aby takich rzeczy po prostu nie robić bo pada u nas wszystko w tym czasie. Czat przede wszystkim jako pierwszy dostaje w głowę w trakcie takiego ssania i zaczyna szwankować ....
to nie jest forum założone na jakimś mega hamerykańskim serwerze, które ma do dyspozycji moc jaką dysponuje np youtube, google czy facebook - więc po raz kolejny mój APEL - proszę zaprzestać takich praktyk - bo w najlepszym wypadku - nie dość że się nie uda pobrać forum na dysk to jeszcze forum zdechnie i go w ogóle nie będzie - a pewnie koledze nie o to chodzi aby wrócić np z podróży statkiem i zastać wypaloną czarną dziurę w internecie po forum atnelańskim ?
www.youtube.com/mirekk36 ]