Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 26 gru 2024, o 07:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lut 2013, o 12:38 
Użytkownik

witam

Mam zapytanie czy ktoś z Was używał tych układów do przesyłania dźwięku i co o nich sądzi.
1. Jeśli chodzi o układ btm-750 i kc5012 (http://kcwirefree.com/docs/KC5012_Datasheet.pdf) to interesuje mnie jednoczesne przesyłanie dźwięku i małych pakietów danych kontrolnych jednocześnie, np: muzyka jest przesyłana i jednocześnie możliwość sterowania jakaś diodą po 2 stronie przy użyciu UART_RX/TX, wiem że tam są profile do wyboru, więc przeanalizujmy przypadek wyboru profilu A2DP i przesyłania równocześnie danych sterowania i dźwięku, czy w tym wypadku trzeba przerwać transmisję dźwięku i przełączać się na dane?

2. Zastawia mnie też oszczędność energii, czy można taki BT wprowadzić w sleep mode? ogólnie nie widzę w pdf takiej opcji ale być może są inne układy które to zapewniają jak również wybudzanie dźwiękiem i rozpoczęciem parowania i transmisji

3. kc5012 posiada również "Custom Audio Profiles" Live Microphone, jeśli ktoś korzystał z tego to jak to wygląda w praktyce, jakość dźwięku itd...

dziękuje.

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1