micky, w tobie nadzieja.
Po paru dniach zabawy sytuacja jest taka:
1. Poradnik #0560-#0561 Biblioteka C - MK_WIFI232 part 01 i Part 02, program ATNEL_WIFI232_LIB
Pętla główna wygląda tak ( ważna jest tu dioda, o której później):
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
2. Na AT+WSCAN nie miałem żadnej odpowiedzi, a od trzeciego dnia mam (?).
Ale nie o to w tej chwili chodzi.
Wysłanie komendy "AT+WIFI=0,1,AT+WSCAN" z MK_Terminal_UDP powoduje sieczkę- otrzymuję niekończący się strumień danych.
lub
Podobnie po restarcie programu, kiedy program wysyła rozkaz reconnect_lan, a w nim rozkaz AT+WSCAN.
Pozwana dioda przestaje migać - jest albo zaświecona, albo zgaszona. Albo zachowuje się normalnie, czyli miga, a wtedy w eterze spokój.
P.S. Pytanie dotyczące MK Terminal UDP, ale takie dodatkowe pytanie.
Wysyłam jakiś rozkaz (za wyjątkiem nieszczęsnego WSCAN), nigdy nie otrzymałem w tym terminalu odpowiedzi. Owszem widzę, ze odpowiedź przychodzi, ale jak mam podłączony do modułu jakiś zewnętrzny COM. W poradniku widzę, że jak wyslę np. AT+NETP, to przesyła nazwę sieci, u mnie NIC.
------------------------ [ Dodano po: 27 minutach ]STOP, chyba jestem wielki osioł, muszę coś jeszcze sprawdzić. To może być babol.
------------------------ [ Dodano po: 27 minutach ]STOP, chyba jestem wielki osioł, muszę coś jeszcze sprawdzić. To może być babol.
------------------------ [ Dodano po: 38 minutach ]Myślałem, że może trzeba było wybrać inny port niż 8899, bo parę modułów WIFI mam w sieci, ale nie. Pudło.
------------------------ [ Dodano po: 48 minutach ]micky, to dokładnie sprawdzałem, analizatorem Saleae,
jak mi nic nie chodziło,
łącznie z tym czy np. wysyłam trzy plusy co 100 msek i co przychodzi. Wszystko było OK. Literka a, +ok itp.
Siedzę nad tym któryś tam dzień.
Niedługo będę ekspertem od biblioteki WIFI, aczkolwiek jeszcze jeszcze...