Witam.
Postanowiłem trochę zająć się Attiny85 i sprawdzić, czy poradzę sobie z przerwaniami. Przejrzałem
notę pdf, oraz trochę netu i napisałem kawałek kodu. Co prawda dzisiaj nie mogę sprawdzić, ponieważ jutro będę miał procka, ale kod nakleciłem z ciekawości, co na to powie Eclipse i jaka będzie zajętość pamięci. Nie jestem pewny, czy nie ma tu jakichś baboli (jutro sprawdzę z diodą led), ale jedna rzecz nie daje mi spokoju. Mam podkreślone niektóre fragmenty. Co prawda kompilacja przebiega prawidłowo i nie wyświetla błędów w konsoli, ale jednak coś chyba jest...Idąc dalej doszedłem, że nie mogę znaleźć pliku w rodzaju iomxx.h, czyli w moim przypadku np. iom85.h. Jest np. iom16.h itp., a do attiny 45/85 nie znalazłem.
I teraz chciałem zapytać, czy faktycznie może nie być takiego pliku h. i Eclipse „nie widzi” tych nazw, a sam kod może działać ?, czy jestem w błędzie. Sorry za taki temat, ale ciągle uczę się czegoś nowego i napotykam na różne niejasności. Pozdrawiam.
![Obrazek](https://obrazkiforum.atnel.pl/thumb/10257/9a36c332182deaf4df66fe81f5f7ec95.jpg)