Android jest najwygodniejszym sposobem na obsługę tego urządzenia.
Łowiska karpiowe są dość rozległe. Przydało by się urządzenie, które dokładnie zapamiętuje miejsce, w którym jest dobre "branie". Telefonem wybieram zapisany punkt GPS i w to miejsce ma dopłynąć łódka z zanętą. Mam taką obsługę zrobioną pod Windowsa, ale z laptopem to nie jest zbyt wygodne.
Tutaj brakuje mi tylko sposobu na pobranie współrzędnych GPS z zewnętrznego urządzenia i ustawienie tych współrzędnych na urządzeniu z Androidem zamiast współrzędnych z tego urządzenia.
------------------------ [ Dodano po: wczoraj, o 18:10 ]![Obrazek](https://obrazkiforum.atnel.pl/thumb/527/15bacc37c5d7a49926e5c603c8c9a5ac.png)
Może niezbyt dokładnie wyjaśniłem o co mi chodzi. Na powyższym rysunku są dwa niebieskie punkciki (zaznaczone czerwonymi strzałkami). Jest to aktualna lokalizacja GPS urządzenia z androidem, ta pozycja jest czytana bezpośrednio z urządzenia, maj te dane tylko do odczytu, nie mogę ich zmienić, a ja chciałem aby ten punkt pokazywał aktualne położenie mojej łodzi, na której jest inny odbiornik GPS, którego dane mam już odczytane. Nie wiem jak "zmusić" program do pokazywanie tej drugiej lokalizacji.