Witam
Jako iż zbliżają się święta i chciałbym sprawić sobie jakiś prezent postanowiłem że będzie to analizator stanów logicznych.
Chciałbym go używać do badania magistrali takich jak CAN,I2C,SPI,UART itp.Cena jaką mogę przeznaczyć to ok 200zł. Jak narazię znalazłem trzy propozycje:
1.Zaleta trzy wersje oprogramowania ,ale jak wiadomo wystarczy zmienić zawartość EEPROMu i możemy korzystać też z oprogramowania innych firm.
MINI Logic / Saleae / USbeeAX/ USB Blaster2.Tylko jedno oprogramowanie,ale za to dodatkowo wiele innych funkcji.Funkcje oscyloskopu pominę ponieważ już go posiadam.Ale za tam mamy generator i miernik częstotliwości,licznik i wyprowadzone wyjście (Triger) czyli wyzwalanie.
XZL024 interfejs USB zgodny z USBee AX3.Ostatnia propozycja trochę wykraczająca zapewne poza budżet ale za to daje możliwość korzystania z większości oprogramowania.Do tego mam pełen dostęp do schematu i płytki,czyli wiem co w trawie piszczy.
Płytka analizatora logicznegoI teraz mam pytanie która wersja będzie lepsza,a może zaproponujecie inny analizator o takich parametrach i w tym przedziale cenowym.
Pozdrawiam Luki