Widzisz - to nie chodzi o to ile razy się przeczyta książkę, i fajnie że wracasz do książek nawet na wyrywki - nie mniej jednak jak sam słusznie zauważyłeś:
"jeszcze nigdy nie słyszałem o czymś takim"
mając tu na myśli zapis do pamięci FLASH w języku C ... więc widzisz - to jest tak że przynajmniej do czasu ukazania się YB chyba NIKT nigdzie o tym nie napisał i nie przygotował tego w taki sposób - żeby dało się to ładnie wyjaśnić (sorki, że tak się chwalę troszkę ale jestem dumny z tego rozdziału, i sam już bardzo wielu projektach korzystam z zapamiętywania danych we Flashu zamiast w EEPROM bo dużo większa pewność przechowywanych danych)
no ale wiąże się to z pewnym szczególnym podejściem do procka i zrozumieniem tego mechanizmu, ponieważ trzeba chociażby odpowiednio ustawić Fusebity w procku
... pewnie się zdziwisz - jak to ? a co mają fusebity do tego - ano mają mają panie ... a ty pewnie w ogóle ich nie zmieniałeś
po twoim pytaniu - zmieniłem nieco kod na Pendrive tzn w następnych wydaniach albo może później już będzie też tylko wysyłka elektroniczna ... więc usunąłem tę zbędą linijkę o którą pytałeś "to cudo" ... i dodałem SPECJALNĄ notatkę w kodzie - zobacz sam
zapraszam więc do przeczytania DOKŁADNIE tego krótkiego rozdziału (bo jest mega krótki w porównaniu do dwóch pozostałych rozdziałów YB)
a jeśli jeszcze po tym będą pytanie - to śmiało je tu na forum zadawaj ile wlezie....
Podpowiem ci, że już wielu czytelników korzysta z powodzeniem z tego sposobu
Ktoś gdzieś w komentarzach nawet napisał, że jak się dowiedział przed ukazaniem się książki że będę o tym pisał i że da radę to zrobić - to kupił ją w ciemno TYLKO dla tego jednego rozdziału
www.youtube.com/mirekk36 ]