|
Użytkownik |
|
|
Pójdę tropem Sun'a i chyba znalazłem już potrzebną mi chmurę Trochę drogo, ale chyba wart swojej ceny Synology DS212j - wszystko mający NASSynology DiskStation DS212j - specyfikacja techniczna System Linux Procesor Marvell Kirkwood mv6281 1,2 GHz Pamięć 256MB Ilość dysków 2 x 3.5"lub 2,5" SATA I / SATA II / SATA III Sieć 1 x LAN 10/100/1000 Mbps Złącza dodatkowe 2 x USB 2.0 Wskaźniki LED zasilanie, LAN, HDD, Status, USB Wyświetlacz LCD nie Obsługa trybów RAID Pojedynczy wolumin, JBOD, RAID 0, 1, Synology Hybrid RAID Przyciski zasilanie Wymiary 165x100x225,5 mm Waga 0,94 kg Środowisko pracy 5-35 st. C Zasilanie zasilacz zewnętrzny Pobór mocy hibernacja 5,5 W, praca 17,6 W Wake on LAN tak - pobór mocy 1W w trakcie uśpienia Systemy operacyjne Windows, Mac OSX, Linux, Unix Protokoły sieciowe CIFS, AFP, FTP, iSCSI, Telnet, SSH, NFS, SNMP, WebDAV, CalDAV System plików EXT4, EXT3 (tylko dysk zewn.), FAT (tylko dysk zewn.), NTFS (tylko dysk zewn.) Konfiguracja sieci TCP / IP, stały lub dynamiczny adres Serwer DHCP, dyn. DNS tak Jumbo Frame tak Serwice Network Discovery UPnP, SNMP, Bonjour Windows Active Directory tak Inne usługi iSCSI target, serwer poczty, serwery ultimediów, serwer kamer sieciowych, serwer VPN, DHCP, druku, WWW, PHP/MySQL, Serwer plików i FTP FTP over SSL, TLS, tryb pasywny, kontrola pasma FTP Kopie zapasowe kopia na nośnik zewnętrzny, kopia na inny serwer Synology Powiadomienie awaryjne e-mail, SMS, komunikatory Inne usługi kosz sieciowy, monitor zasobów on-line, harmonogram wł/wył Zarządzanie systemem poprzez przeglądarkę internetową Funkcje aplikacji Przeglądarka plików dysk wirtualny, folder zdalny Serwer FTP Kontrola przepustowości, niestandardowy zakres portów FTP w trybie pasywnym, anonimowe FTP, log transferu Serwer poczty Obsługiwany protokół serwera poczty: POP3, SMTP, IMAP Serwer Web Station Host wirtualny (maksymalnie 30 witryn), PHP/MySQL, alternatywna strona błędu HTTP, obsługa aplikacji innych producentów Surveillance Station Domyślna liczba kamer IP: 1, Maksymalna liczba kamer IP (wymagana licencja): 8. Jedna bezpłatna licencja na instalację jednej kamery IP. Photo Station Integracja z serwisem Facebook, obsługiwane formaty obrazów: BMP, JPG (jpe, jpeg), GIF, RAW, obsługiwane formaty wideo: 3G2, 3GP, ASF, AVI, DAT, DivX, FLV, M4V, MOV, MP4, MPEG, MPG, QT, WMV, XviD, RM, RMVB, VOB, RV30, RV40, AC3, AMR, WMA3 Download Station Obsługiwane protokoły pobierania: BT/HTTP/FTP/NZB/eMule, niestandardowy port BT, kontrola przepustowości BT/eMule Audio Station Obsługiwane formaty audio: (Tryb USB) AAC, FLAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, WMA VBR; (Tryb strumieniowy) MP3, M4A, M4B, obsługiwane formaty list odtwarzania: M3U, WPL, radio internetowe: SHOUTcast, Radioio Serwer multimediów DLNA/UPnP Obsługa konsoli PS3/Xbox 360, obsługiwane formaty audio: AAC, FLAC, M4A, MP3, Ogg, Vorbis, PCM, WAV, WMA, WMA VBR, WMA PRO, bezstratne WMA. Obsługiwane formaty wideo: 3GP, 3G2, ASF, AVI, DAT, DivX, DVR-MS, ISO, M2T, M2TS, M4V, MKV, MP4, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MTS, MOV, QT, SWF, TP, TRP, TS, VOB, WMV, XviD, RV30, RV40, AC3, AMR, WMA3, RMVB. Obsługiwane formaty obrazów: BMP, JPG (jpe, jpeg), GIF, ICO, PNG, PSD, TIF (tiff ), UFO, RAW. Serwer iTunes Obsługiwane formaty audio: MP3, M4A, M4P, WAV, AIF, obsługiwane formaty wideo: M4V, MOV, MP4, obsługiwane formaty list odtwarzania: M3U, WPL Serwer druku Maksymalna liczba drukarek: 2, protokoły drukowania: LPR, CIFS, AppleTalk, Apple AirPrint, Google Cloud Print (dla użytkowników komputerów Mac — stacja DS212 obsługuje tylko drukarki USB PostScript), Multi Functional Print ServerDodatkowo dowiedziałem się że ten mój NAS to najgorszy na rynku rupieć - nic dziwnego że byłem zdegustowany, a myślałem że wszystkie tak mają Więc niedługo pójdzie pod młotek Jakby ktoś chciał chętnie sprzedam samą obudowę za 100zł lub z twardym pyskiem 250GB za 235zł Z ciekawości Sun jak wysyłasz coś w Win7 coś na Twojego WD po sieci 100Mbps to jaki Ci windowsowy kopiowacz pokazuje transfer chodzi o rzeczywiste wartości. Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasowe podpowiedzi!
_________________ Wysłane z nowego ATB 1.05beta + ATB ETHERNET
|
|