Obst napisał(a):
(używam takiej taśmy z 2m
2 metry ?!?!?!?! SZOK no mega SZOK

... ja rozumiem jak ktoś tam przesadzi i użyje 50 cm .... no ale już METR to byłaby jakaś abstrakcja - zaś 2 metry ?????? albo się pomyliłeś albo .... no albo nawet aż nie wiem co powiedzieć

tylko proszę cię - nie pisz mi "a u mnie działa"

bo to już byłoby kompletnie bez sensu
tasiemka jak ma 30 cm to już jest DŁUGA ale taka spokojnie daje radę ... 50 cm już za dużo i już bywa totolotek
TOŻ KABEL USB możesz dać sobie 2m byle nie chiński żeby spadku napięcia nie było no ale taśmę 2 M ... sorki no tego to się nie spodziewałem
chyba że jak mówię się pomyliłeś i miało być 20 cm
a jeśli taka długa to w ogóle się nie dziwię twoim problemom, nerwom itp itp ... mówię ci

weź toporek i odrąb 170 cm swojej taśmy - załóż wtyk na ten krótszy odrąbany koniec i problemy się skończą jak ręką odjął

Kiedyś miałem kabel USB dlugi i krótki kabel IDC ale mi kable USB przestał działać, a było późno i nie miałem jak szybko kupić nowego, wiec zrobiłem na szybko taśmę IDC 2m zamiast kabla USB 2m bo podłączam USBASP z tyłu kompa. Na prawdę - zawsze działało! Ale zawsze na tym kablu programowałem po spi a po TPI programowałem ostatnio jak miałem jeszcze tamten kabel. Wiem że to nie najlepszy pomysł ale jak tak działało to stwierdziłem że po co kupować ten kabel USB, a teraz sobie przypomniałem że to też może mieć jakiś wpływ. No nic, za jakieś pół godziny to sprawdzę.