dambo napisał(a):
daj przykład bo teraz można tylko gdybać
już sobie z tym poradziłem. Jakoś to przeimportowałem... tylko teraz timer nie działa a jak miałem napisane w eclipse to działał z takimi samymi nastawieniami. Ogólnie mogę wstawić kod tylko jest straszny bo nie wiem jak dodać biblioteki do IDE. Zrobiłem jakoś że NIBY czytał - przynajmniej nie wywalał że nie ma- ale i tak nie chciał nic z nich sobie zabrać więc chamsko wsadziłem wszystko do "jednego worka".
tutaj kod prosto z IDE:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
a tutaj po kolei jak mam w Eclipse:
1Wire.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
1Wire.h
język c
HC595.c
język c
HC595.h
język c
UART.c
język c
UART.h - zanim się doczepicie i napiszecie dużymi literami NIE UŻYWAJ FOSC!!! normalnie nie używam ale tutaj był i tak potrzebny do BAUD więc jak coś zmienię w projekcie i tak by się posypał
zrobiłem to w pełni świadomie
język c
main.c
język c
i ten program działa (tzn ma jakieś drobne niedociągnięcia ale bardziej kosmetyczne typu jak zmienia się z np 38.9 na 39 to pokazuje że maleje bo patrzę tylko na to po przecinku
) ten na arduino wydaje się że też działa ale nie wyświetla na ekranie tak jak powinien. Jak ma połączenie bluetooth to coś tam mruga bo w przerwaniu bluetooth mam też update() odpowiedzialne za ekran 7-seg 8 dig. I jak widać (mam nadzieję) w IDE wstawiłem że w przerwaniu timera ma piszczeć buzzer (żeby wykluczyć złe działanie rejestru przesównego) no i buzzer milczy