Moje spostrzeżenia są następujące:
- załączony link to system w technologii analogowej (obecnie praktycznie przestarzałej); ja bym kupował wyłącznie system cyfrowy
- kamery w obecnych czasach nikogo nie odstraszają; osoba planująca wyrządzić Ci krzywdę bez problemu się odpowiednio zabezpieczy
- nagrania z tych kamer na YT są najpewniej prawdziwe; kluczową kwestią jest jakość obrazu w nocy a nie wiesz w jakich warunkach nagranie zamieszczone na YT powstało - jeżeli kamera patrzy na ulicę oświetloną latarniami (
https://youtu.be/RKJIbeVVOpo) albo przy nagraniu pracowały dodatkowe oświetlacze IR (których nie ma w tym zestawie) - to faktyczna jakość obrazu jaką u siebie uzyskasz będzie inna - prawdopodobnie sporo niższa.
Niestety najlepiej byłoby wypożyczyć jedną kamerę + oprogramowanie (ponieważ kamera jest analogowa to tutaj także niezbędny jest rejestrator) i zrobić test w docelowych warunkach. W przypadku kamery cyfrowej do analogicznego testu potrzebujesz jedynie kamerę + przewód FTP + zasilacz 12 V + laptopa (rejestrator zbędny, routera też nie potrzebujesz).
Uwaga: zapomniałem wcześniej napisać - kupując system cyfrowy upewnij się czy jest zgodny ze otwartym standardem ONVIF - łatwiej będzie o rozbudowę w przyszłości.
Piszę to, abyś mógł podjąć bardziej świadomą decyzję i nie przeżył zbyt dużego rozczarowania w momencie uruchomienia systemu.