Witam,
Do 20.09.2015 kończy się III nabór na Politechnice Śląskiej w Gliwicach na kierunek z tematu.
Obecnie jest 19 zakwalifikowanych kandydatów a wymagana ilość do utworzenia kierunku jest 23 osoby z II naboru. W pierwszym było 7 osób.
Jeśli ktoś jest chętny zapraszam!!!!
Jestem grubo po 30'ce i od kilku lat myślałem o tych studiach ale zawsze jakoś nie w porę do naboru. Piszę ten post bo zależy mi na tych studiach i myślę że jest więcej takich osób jak ja.
Trochę czytałem tematów odnośnie studiów Elektronika i Telekomunikacja w systemie zaocznym. I wnioski są takie, że ten kierunek to lepiej dziennie bo podstawa to laboratoria. Fakt, ale w pewnym wieku dzienne to tylko dla milionerów
![Szczęśliwy :)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_smile.gif)
)
Można powiedzieć, że wszystkiego można się samemu nauczyć. To też fakt, z tym że trzeba widzieć gdzie szukać i przede wszystkim czego. Studia zawsze dają jakiś ogólny zarys tematyki.
Z elektroniką walczę wieczorami już 5 rok, sporo się dowiedziałem i coś tam potrafię sklecić. Jednak zawsze gdy zabieram się za nowy temat, proces algorytmu pracy przypomina teorie Darwina. Wujek google, forum, google grafika z schematami, prototypowanie kilkakrotne i tak wkoło.
Myślę, że studia zaoczne piątek i sobota 2x w miesiącu to nie aż tak wiele do oderwania i koszt czesnego 1k2 to nie taki kosmos.