Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 26 lis 2024, o 19:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 cze 2015, o 21:24 
Użytkownik

Trochę szkoda, jak dla mnie, że jest wyczuwalna niechęć do BB i GB w formie ebooków. Często podróżuję i nie widzi mi się zabierać dodatkowej walizki z książkami. Bo musiałbym targać 3 księgi tmf-a, 2 biblie o wskaźnikach oraz 2 książki Mirka. Razem z 5 kila będzie. Nie wiedzieć czemu konkurencja wydała ebooki, nie widząc problemu. Dla studentów w sam raz, bo i tańsze. Od siebie dodam, że posiadam i korzystam również z wersji papierowych w domu, ale na wyjeździe tylko wersje cyfrowe. Niestety nie mam czasu zeskanować BB i GB. Z drugiej strony chciałbym poznać argument, ale taki konkretny, dlaczego nie ebooki?

PostNapisane: 8 cze 2015, o 22:17 
Użytkownik

Ostrzeżenia: -2

daro2020 napisał(a):
Trochę szkoda, jak dla mnie, że jest wyczuwalna niechęć do BB i GB w formie ebooków. Często podróżuję i nie widzi mi się zabierać dodatkowej walizki z książkami. Bo musiałbym targać 3 księgi tmf-a, 2 biblie o wskaźnikach oraz 2 książki Mirka. Razem z 5 kila będzie. Nie wiedzieć czemu konkurencja wydała ebooki, nie widząc problemu. Dla studentów w sam raz, bo i tańsze. Od siebie dodam, że posiadam i korzystam również z wersji papierowych w domu, ale na wyjeździe tylko wersje cyfrowe. Niestety nie mam czasu zeskanować BB i GB. Z drugiej strony chciałbym poznać argument, ale taki konkretny, dlaczego nie ebooki?

Temat ten chyba trafi do krainy ciemności....
Bylo wałkowane 1000 razy. Nalezy uszanować decyzje Mirka, który to juz wiele razy wyjaśniał dlaczego nie.

Duże wydawnictwo może sobie na to pozwolić bo tak na prawdę to są spore koszta poniesiobe przez wydawnictwo. Druga sprawa piractwo, które może zniszyczyć firmę.

Reasumąjąc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

PostNapisane: 8 cze 2015, o 22:20 
Moderator

daro2020 napisał(a):
Z drugiej strony chciałbym poznać argument, ale taki konkretny, dlaczego nie ebooki?

No dlatego ten wątek był zamknięty - bo jakoś się ludziom nie chce poczytać - i zobaczyć mojej odpowiedzi dlaczego ? a padła ona tutaj i to nie raz ...

w związku z tym znowu go zamknę - bo jak widać w nieskończoność musiałbym te argumenty powtarzać a i tak znajdzie się nowa osoba, która zapyta po raz tysięczny o to samo ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1