Wielkie dzięki za zwrócenie uwagi. Już poprawiłem pierwsze zdanie.
Co do noty to mam do attiny 44 i tam jest faktycznie napisane MUX 100010, ale w drugim ogólnym o używaniu ADC w attiny jest napisane tylko MUX 100000.
Co do dalszej treści mojego postu to przepraszam za składnie, ale trudno jest pisać jak jeden młody inżynier (2 lata) "pomaga" tacie a drugi młody inżynier (2 miesiące) nawet nie stara się pomagać
Ale do rzeczy.
Opuściłem oczywiście aby nie rozwlekać kodu część dotyczącą obsługi timera co sekundę.
Idąc dalej. Nie wiem czy pomiar jest tylko raz wykonany ale potem w warunku mam zmianę stanu jak widać na przeciwny i dzieje się to ciągle, a powinno ustać po ostygnięciu uC.
Ustaje dopiero wtedy jak oczywiście uC się ochłodzi i zresetuje go. Co za tym idzie jeżeli nie mam zmiany stanu i zaczynam grzać uC wyszukanym skomplikowanym narzędziem laboratoryjnym (suszarką od żony) do efekt zmiany stanu nie następuje. Dzieje się to znowu dopiero wtedy kiedy uC jest jeszcze ciepły i go zrestartuję.
Myślę, że teraz w pełni przekazałem swoje problemy.
Dodam tylko, że we free running mode wszystko działa pięknie. A w single mode o którym mowa gdzieś, coś, nietegest, i jakoś takoś....no nie działa.