Wkrętarkę ma chyba każdy ale mnie najbardziej wkurzało że chęć użycia = rozładowana wkrętarka. Zdarzyło mi się też naładować wkrętarkę i kupioną szafę w IKEI skręcać. Jak byłem 3/4 pracy rozładowała się i doładowanie nic nie dało, kończyłem z śrubokrętem w ręce.
Oferowaną KINZO K45, kupiłem po tych złych doświadczeniach znalazłem ją za granicą ze względu na duży koszt przesyłki kupiłem 2 sztuki. Jak kupowałem też zachwycił mnie czas ładowania wynoszący maksymalnie 45 SEKUND, gdyż nie ładuje się akumulatora bo go wkrętarka nie ma a ładowany jest kondensator bo wkrętarka do zasilania wykorzystuje kondensator.
Mogę powiedzieć że tylko jej używam, faktem jest że trzeba ładować ją dość często ale za to nawet cały dzień można nią pracować, zwykła wkrętarką tego nie zrobimy.
Sprzedaje bo potrzebuje pieniędzy. Trzymałem ją jakby pierwsza "nawaliła" ale ciągle działa
A po takim naładowaniu ile podziała przy wkręcaniu dla Twojego przekładu "meblowych Ikeowskich" wkrętów. Trzy wkręci? Bo jeśli powyżej to się zastanowię. Tak na poważnie to każda "lepsza" wkrętarka ma dwa AKU i spokojnie ładuje ten zamienny zanim "zużyjesz" tan w rączce. Ja dla przykładu mam "tani" model Hitachi - tani w cudzysłowiu, bo koszt to jakieś 500 zł, ale to wkręca bez problemu wkręty 5x70 z gwiazdką przez około 4 godziny przez płyty OSB w belki drewniane. Dla porównania dodam, że podobne cenowo, ale też podobnie działające i sprawdzone mają moi znajomi Hiltii oraz Boscha. Ale każdemu według potrzeb.
ale żadna nie jest napędzana siłą woli (bezakumulatorowa) hmmm...
_________________ Zbuduj swój system [url=https://helion.pl/ksiazki/w-labiryncie-iot-budowanie-urzadzen-z-wykorzystaniem-ukladow-esp8266-i-esp32-andrzej-gromczynski,wlablo.htm#format/d]IOT[/url]
ale żadna nie jest napędzana siłą woli (bezakumulatorowa) hmmm...
No wiesz tam pewnie siedzi jakiś kondensator. Tu pytanie jaki, jakie ma możliwości po naładowaniu przez te 45s, no i jaka jest jego żywotność?
Od razu powiem, że nie neguję takiego pomysłu. Skoro się pojawił to pewnie komuś jest to potrzebne i pewnie się sprawdza. Podchodzę tylko sceptycznie do skręcania tym mebli itp. Myślę, że raczej nadałoby się to do skręcania komputerów i innych podobnych drobnych prac gdzie nie potrzeba zbyt wiele Nm.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości