Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 10 sty 2025, o 16:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 gru 2014, o 21:57 
Użytkownik

A ja mam takie głupie pytanie co do poradnika 3b.

Ładnie tam Mirku wchodziłeś przez przeglądarkę po adresie IP 192.168.1.25 na stronę konfiguracyjną moduliku.

No i tu trochę się pogubiłem :( Bardzo proszę wyjaśnić mi czy moduł musi być w trybie komend AT, aby móc wejść na tę stronę konfiguracyjną? Czy w trybie transparentnym na tę stronę również się wchodzi czy nie ma to znaczenia w jakim trybie jest aktualnie moduł?

I łączone pytanie z poprzednimi :) W takim razie czy da się zrobić i jak (nie chodzi o szczegóły, ale ideologię np. inny tryb pracy modułu czy cuś), aby pod tym samym adresem IP pod którym znajduje się strona konfiguracyjna była widoczna zamiast niej strona przesłana z mikrokontrolera?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 20 gru 2014, o 23:08 
Moderator

misiulu napisał(a):
No i tu trochę się pogubiłem Bardzo proszę wyjaśnić mi czy moduł musi być w trybie komend AT, aby móc wejść na tę stronę konfiguracyjną? Czy w trybie transparentnym na tę stronę również się wchodzi czy nie ma to znaczenia w jakim trybie jest aktualnie moduł?

Dostęp do strony web modułu - nie ma KOMPLETNIE NIC WSPÓLNEGO ;) z trybem komend AT czy trybem transparentnym ... to działa zawsze niezależnie w jakim trybie jest moduł ;) ... więc to warto zapamiętać

misiulu napisał(a):
I łączone pytanie z poprzednimi W takim razie czy da się zrobić i jak (nie chodzi o szczegóły, ale ideologię np. inny tryb pracy modułu czy cuś), aby pod tym samym adresem IP pod którym znajduje się strona konfiguracyjna była widoczna zamiast niej strona przesłana z mikrokontrolera?

Tak to zrozumiałe że w sytuacji powyżej rodzi się pytanie - szczególnie w takiej sytuacji - czy można w takim razie jakoś zrobić swoją własną stronkę www na procku AVR żeby była widoczna pod tymże przecież samym adresem IP ? ... no nie ???

odpowiedź: MOŻNA ;)

ale trzeba zrozumieć, że:

1. stronka web wbudowana w moduł odzywa się pod standardowym portem 80 (domyślny port http)
2. jeśli więc zbudujemy własną stronkę www w procku to MUSIMY się do niej dostać przez inny port - ot i cała tajemnica
3. jaki to jest ten inny port ? ... dowolny byle nie jakiś używany przez inne usługi - może być ten domyślny np 8899

wtedy przykładowe wywołanie naszej stronki wbudowanej w AVR wyglądałoby np tak:

http://192.168.1.25:8899

;) jeśli oczywiście prawidłowo napiszemy kod w AVR .... a myślę, że każdy zrozumie i zobaczy jak to się robi gdy ukaże się poradnik na ten temat - a ukaże się na pewno ;)

tylko jak zwykle proszę o czas - bo jak sami widzicie - w sumie moduł prosty jak drut ale wbudowanych ma TYYYYLE możliwości że aby je WSZYSTKIE omówić wziąwszy jeszcze pod uwagę moje gadulstwo to - jak rozumiecie - zejdzie mi na tym sporo pracy i czasu i jeszcze nie raz kamera mi się zatnie a ja się będę wkurzał w trakcie - ale czegóż to się dla WAS nie zrobi - skoro piszecie - że daje się słuchać tego co mam do powiedzenia i co więcej - że to może być nawet czasem przydatne .... Więc warto się starać dla WAS ! ;)

PostNapisane: 20 gru 2014, o 23:14 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

Ten moment przejdzie do historii Atnela:

http://youtu.be/I5GraxAMzFo?t=43m28s

:lol: :lol:

PostNapisane: 20 gru 2014, o 23:40 
Użytkownik

Dziękuję Mirku za odpowiedź. Już wszystko jasne :)

Tylko ostatnie pytanie dla pewności :D Nie ma żadnej możliwości zmiany w ustawieniach modułu tego domyślnego portu dla strony konfiguracyjnej z 80 na jakiś inny, a pod niego podpiąć stonkę z AVRka? Wtedy z przeglądarki domyślnie wchodziłoby na stronę AVRa, a jak ktoś by chciał dostać się na stronę konfiguracyjną to by sobie skorzystał z ustalonego wcześniej portu :D?

mirekk36 napisał(a):
ylko jak zwykle proszę o czas - bo jak sami widzicie - w sumie moduł prosty jak drut ale wbudowanych ma TYYYYLE możliwości że aby je WSZYSTKIE omówić wziąwszy jeszcze pod uwagę moje gadulstwo to - jak rozumiecie - zejdzie mi na tym sporo pracy i czasu i jeszcze nie raz kamera mi się zatnie a ja się będę wkurzał w trakcie - ale czegóż to się dla WAS nie zrobi - skoro piszecie - że daje się słuchać tego co mam do powiedzenia i co więcej - że to może być nawet czasem przydatne .... Więc warto się starać dla WAS ! ;)

Daje się słuchać i to z wielką przyjemnością! Do samego końca! Smutno mi również z powodu złośliwości rzeczy martwych :( Dobrze, że się nie łamiesz i nie poddajesz. Fajnie, że są nowe poradniki bo wyczekuje się ich na prawdę z tęsknotą!

Ostatnio edytowano 20 gru 2014, o 23:43 przez misiulu, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 gru 2014, o 23:41 
Moderator

Jagi ... ty się tu nie nabijaj z załamanego człowieka :lol: :lol: ... tzn teraz już sam się z tego śmieję ale wtedy ... masakra ... A najlepsze jak długo mi zajęła analiza w resztkach zgąbczałego mózgu - co się stało ... i NAGLE - jak dwa ostatnie neurony zrozumiały - to od razu dały rozkaz "zwiotczenia mięśni" :lol: :lol: ... a potem już niekontrolowane teksty na wizji bo kompletnie zapomniałem kamery wyłączyć - a chwilę myślałem - która to padła :lol:

------------------------ [ Dodano po: 4 minutach ]

misiulu napisał(a):
Tylko ostatnie pytanie dla pewności Nie ma żadnej możliwości zmiany w ustawieniach modułu tego domyślnego portu dla strony konfiguracyjnej z 80 na jakiś inny. A pod niego podpiąć stonkę z AVRka? Wtedy z przeglądarki domyślnie wchodziłoby na stronę AVRa, a jak ktoś by chciał dostać się na stronę konfiguracyjną to by sobie skorzystał z ustalonego wcześniej portu ?

No niestety jak na razie to sam kernel systemu w module zarezerwował sobie port 80 ... i z poziomu SDK nie za dużo można z tym zrobić na tę chwilę. Z drugiej strony spróbuj spojrzeć na to z punktu widzenia komfortu i bezpieczeństwa przywrócenia/naprawienia konfiguracji ....

- jesteś gdzieś w terenie - zmieniłeś sobie kiedyś w modułach ten port 80 na jakiś inny ... i nagle ! - bach !!! zapomniałeś - nie masz nigdzie zapisane ... a trzeba SZYBKO się dostać do modułu żeby zatrzymał piłę tarczową, która właśnie piłuje powoli pracownika na hali :lol: ... no i co ? teraz musisz wypróbować wszystkie porty z zakresu 1-65535 pomijając ten 80 .... ile ci to zajmie ? ;)

ja chyba wolałbym mieć tak jak jest - bo port do stronki konfiguracyjnej procka łatwo dodać w przeglądarce ;)

PostNapisane: 20 gru 2014, o 23:55 
Użytkownik

Jak zawsze masz rację :) Przekonałeś mnie hehe. Nie mam więcej pytań :P

Czekam (nie)cierpliwie na następne poradniczki, aby się zagłębić razem z Tobą w dalsze możliwości moduliku. :D

PostNapisane: 21 gru 2014, o 00:07 
Użytkownik

Podoba mi się jak nasz Guru się przyznaje, że potrafi być człowieczym człowiekiem :D
Hehehhe.
Mirosławie Ka.... tak trzymać

PostNapisane: 21 gru 2014, o 02:50 
Użytkownik

Ach jak zwykle świetny film sensacyjno naukowy .Poradnik rewelacja sam męczyłem się z esp8266 z komendami at i nim to ruszyłem wszystko to potrwało a tu proszę taki rarytas. Super te moduły szkoda tylko że do mnie nie zdążył jeszcze dotrzeć.

A tą kamerą to się nie przejmuj .Ja dopiero kiedyś sobie ćwieka zabiłem aż godzinę czasu siedziałem i wysyłałem różne h.. itp.
A mianowicie projektowałem taki sterownik koledze do kega (machiny pędzącej bimber) on miał sterować tam dwoma grzałkami po 2200W każda i stabilizować pwm temperaturę zbiornika. Wewnątrz sterownika zrobiłem takie 2 zworki by ustawiać konfiguracje wyjść mocy sterownika i tak się zamotałem że żadnej nie zlutowałem . 3 godziny męczyłem się z tym u niego i nie działało wyjścia ustawiły się na 100% wypełnienia a napięcia brak . I dopiero jak wróciłem do domu to się domyśliłem co jest nie tak. I znowu wycieczka do innego miasta. Ach nie ma to jak skleroza.

PostNapisane: 21 gru 2014, o 06:16 
Moderator

driver0207 napisał(a):
Ach nie ma to jak skleroza.

... zaraz zaraz o czym to mówiliśmy ? :lol: :lol:

PostNapisane: 21 gru 2014, o 08:52 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
... zaraz zaraz o czym to mówiliśmy ?

Mirku, tylko nie zapomnij, że w środę MUSISZ być grzeczny i nie siedzieć nad poradnikami, bo przegapisz Mikołaja :lol:

A poradniki - EXTRA!!!, część A oglądałem o 1 w nocy, a o 4 nad ranem część B :geek:

Gdybym był Mikołajem, to dałbym Ci kamery sterowane i synchronizowane po ATNEL-WiFi :)

Ostatnio edytowano 21 gru 2014, o 08:55 przez buz11, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 21 gru 2014, o 08:55 
Moderator

:lol:

PostNapisane: 21 gru 2014, o 12:12 
Nowy

A ja z innej beczki - bo chcę pocieszyć linuksiarzy - bo pod wine elegancko działa (po paru delikatnych zabiegach) ATB WiFi config.

Wystarczy upewnić się aby mieć ze zwykłego usera dostęp do portu COM (ja używam FTDI więc dostęp do /dev/ttyUSB0). Dodatkowo w katalogu ~/.wine/dosdevices robimy link symboliczny ja zrobiłem tak: ln -s /dev/ttyUSB0 com1 (co widać na zrzucie ekranu)

No i to tyle - odpalamy programik i cieszymy się komunikacją z modułem.

Dodam, że cały moduł od zera podłączyłem w sieć pod Linuxem przy pomocy tego sprytnego programiku. Dzięki Panie Mirku :)

Aby nie być gołosłownym załączam zrzuty ekranów:

[ panie kolego sorry ale no musiałem skasować twoje obrazki - tylko jeden z nich wgrałem jako miniaturkę - żeby ci pokazać jak się to robi - jeśli nie wiesz to proszę zajrzyj tutaj: topic44.html i wrzucaj miniaturki bo tak to rozwala formatowanie całej strony na forum ok? - mirekk36 ]
Obrazek

[przy okazji widzę, że nie zrobiły się tobie prawidłowe miniaturki bo pliki były niby JPG ale tak naprawdę miały jakiś skopany format i niektóre programy nie mogą ich nawet pod windows odczytać - pewnie też dlatego na hostingu jakiś skrypt nie potrafił przerobić ich na miniaturki - więc sprawdź co i jak zapisujesz dobrze ? - mirekk36 ]

edit:
No dobra moja wina :( - to był format png który niechcąco zapisałem z rozszerzeniem jpg. Teraz chyba będzie dobrze:

Obrazek

W każdym razie chciałem się podzielić nowiną, a że dostałem moduł wraz z bluebookiem expresem [następnego dnia po zamówieniu - tu chyba zadziałał Mikołaj ;) ] (bo informacji ze strony www liczyłem dopiero na "po świętach") to się nim bawię - no i pierwszy raz wklejam cokolwiek na forum z fotkami :)

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie - dzięki za wskazówki no i Wesołych Świąt wszystkim forumowiczom.

Ostatnio edytowano 21 gru 2014, o 12:57 przez martii, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 21 gru 2014, o 12:25 
Moderator

Przy okazji cieszę się oczywiście - że już linuxowcy wpadli na pomysł jak ten program zagospodarować pod linuxem ;) czyli się da - to fajnie ;)

PostNapisane: 21 gru 2014, o 12:37 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

A ja mam takie pytanio/pomysl. Jeżeli ten moduł ma RS'a to jeśli ktoś sobie wgra na procek bootloader czy to Twój Mirku czy to Arduinowy to będzie mógł sobie programować procek przez internet? W sensie że moduł będzie sobie np w Kambodży ( :lol: ) i będzie podlaczony do UARTa procka a ja z Łodzi będę mógł na nim zmienić firmware?

PostNapisane: 21 gru 2014, o 12:46 
Nowy

Nefarious19 napisał(a):
A ja mam takie pytanio/pomysl. Jeżeli ten moduł ma RS'a to jeśli ktoś sobie wgra na procek bootloader czy to Twój Mirku czy to Arduinowy to będzie mógł sobie programować procek przez internet? W sensie że moduł będzie sobie np w Kambodży ( :lol: ) i będzie podlaczony do UARTa procka a ja z Łodzi będę mógł na nim zmienić firmware?

No dokładnie taki jest zamysł :)

PostNapisane: 21 gru 2014, o 12:52 
Moderator

Nefarious19 napisał(a):

No uprzedzę troszkę wydarzenia z jednego z najbliższych poradników bo przy okazji WIFI oczywiście szykuje się także mam nadzieję rewelacyjna REWO-kurczę-LUCJA w programie MkBootloader. I to nie tylko jeśli chodzi o WiFi ... ale ... ale jak już mówimy o WiFi to rzuć okiem na dwa screeny poniżej ;)

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 21 gru 2014, o 12:57 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Ale wtedy moduł będzie musiał mieć zewnętrzne IP chyba, mam rację? ;)

PostNapisane: 21 gru 2014, o 12:59 
Moderator

Nefarious19 napisał(a):

Tzn nie rozumiem pytania co to znaczy zewnętrzne IP ? .... ;) ... jakiekolwiek IP a wsad można sobie ładować albo z kuchni do urządzenia w salonie albo z sypialni do urządzenia które zamontowałeś w swoim domku letniskowym w Australii ;)

PostNapisane: 21 gru 2014, o 13:07 
Nowy

Nefarious19 napisał(a):

I tak i nie - najbezpieczniej jednak użyć jakiegoś VPN aby się wbić do sieci lokalnej gdzie ten moduł/y są podpięte przez szyfrowany link.

Oczywiście zewnętrzne IP też byłoby OK - trzeba to mimo wszystko jakoś zabezpieczyć żeby nikt się tam nie próbował wbić/hakować.

------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]

mirekk36 napisał(a):
Nefarious19 napisał(a):

Tzn nie rozumiem pytania co to znaczy zewnętrzne IP ? .... ;) ... jakiekolwiek IP a wsad można sobie ładować albo z kuchni do urządzenia w salonie albo z sypialni do urządzenia które zamontowałeś w swoim domku letniskowym w Australii ;)

Mirku - jeśli jest moduł wpięty w domu - to jesteś w tak zwanej klasie adresów IP sieci prywatnej - to są adresy nie routowalne - działa to w domu - ale jak będziesz miał moduł np u klienta to już na ten adres IP który ma moduł się nie dostaniesz - stąd albo wymóg zewnętrzenego adresu IP lub najlepiej VPN gdzie nasze poczynania są szyfrowane i mamy bezpośredni dostęp do tej właśnie sieci prywatnej z każdego zakątka świata.

PostNapisane: 21 gru 2014, o 13:13 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Cytuj:
Tzn nie rozumiem pytania co to znaczy zewnętrzne IP ? .... ... jakiekolwiek IP a wsad można sobie ładować albo z kuchni do urządzenia w salonie albo z sypialni do urządzenia które zamontowałeś w swoim domku letniskowym w Australii

Chodzi mi o to że niektórzy dostawcy (jak np TOYA w której ja mam internet) nie wszystkim dają zewnętrzne IP tzn takie przez które jest się widocznym w interernecie. Np kiedyś chciałem postawić na swoim kompie w domu serwer do gry Counter Strike 1.6 zeby pograć z kolegami i nie mogli się ze mną połączyć. Czytałem że chodzi o to że trzeba przekierować porty i że mój adres IP powinien pokrywać się z tym zewnętrznym które pokazuje ta stronka: http://www.pokapoka.pl/ .

Nie znam się za bardzo na sieciach ale tyle z tego zrozumiałem..

PostNapisane: 21 gru 2014, o 13:16 
Nowy

Nefarious19 napisał(a):
Cytuj:
Tzn nie rozumiem pytania co to znaczy zewnętrzne IP ? .... ... jakiekolwiek IP a wsad można sobie ładować albo z kuchni do urządzenia w salonie albo z sypialni do urządzenia które zamontowałeś w swoim domku letniskowym w Australii

Chodzi mi o to że niektórzy dostawcy (jak np TOYA w której ja mam internet) nie wszystkim dają zewnętrzne IP tzn takie przez które jest się widocznym w interernecie. Np kiedyś chciałem postawić na swoim kompie w domu serwer do gry Counter Strike 1.6 zeby pograć z kolegami i nie mogli się ze mną połączyć. Czytałem że chodzi o to że trzeba przekierować porty i że mój adres IP powinien pokrywać się z tym zewnętrznym które pokazuje ta stronka: http://www.pokapoka.pl/ .

No tak inną opcją jest przekierowanie portu UDP/TCP na routerze do modułu WiFi - ale jak pisałem wcześniej to raczej ryzykowne - bo po sieci cała komunikacja wtedy idzie nieszyfrowana - więc ktokolwiek podsłucha może sobie z naszym modułem i AVR robić co zechce.

PostNapisane: 21 gru 2014, o 13:34 
Moderator

martii napisał(a):
Mirku - jeśli jest moduł wpięty w domu

Jak jesteś wpięty w domu - to musisz sam zadbać o to żeby mieć router z DMZ i nie będzie żadnego problemu ;)

Nefarious19 napisał(a):

Dlatego na początek warto się cieszyć tym co można zrobić w sieci LAN i powoli doszkolić się jak można przekonfigurować swój router ;) to nie jest trudne ... te całe sieci ... kiedyś i o tym pogadamy w poradniku ;)

PostNapisane: 21 gru 2014, o 14:01 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

No konfigurowanie jakiejś tam prostej sieci typu gniazdko>switch>router wifi umiem zrobić. Ale to w sumie żadna filozofia. Jakaś tam wiedza z sieci by się przydała biorąc pod uwagę to czym zamierzam się kiedyś tam zajmować ;) nawiązując jeszcze do tego o czym mówisz w poradniku na temat ich tworzenia i nowego zapału... Cieszę się że nadal chce Ci się to robić.. Nawet nie wiesz ile to dla nas forumowiczów (i zapewne nie tylko dla nas) znaczy. Naprawdę Mirku, nigdy bym nie pomyślał że tak łatwo i przyjemnie można programować a tym bardziej jakieś procki. Kiedyś to była czarna magia a teraz miliony pomysłów w głowie ;) szkoda ze czasu tak nie wiele...

PostNapisane: 21 gru 2014, o 14:07 
Moderator

Nefarious19 napisał(a):
a teraz miliony pomysłów w głowie

To jest ... hmmm to działa jak narkotyk i wręcz uzależnia później ;) dlatego trzeba jakoś nauczyć się z tym żyć - bo zoperować się tego nie da :lol:

Nefarious19 napisał(a):
szkoda ze czasu tak nie wiele...

Nie przejmuj się - na pewno masz tego czasu DUUUŻO więcej niż ja ... spójrz na to od strony np wieku ;) ja mam już prawie 50-tkę na karku

widzisz ? ... zawsze warto myśleć pozytywnie i znaleźć dobre strony a życie staje się łatwiejsze ;)

PostNapisane: 21 gru 2014, o 14:30 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Racja Panie Mirku, nie ma co narzekać. Trzeba sobie po prostu projekty w czasie rozkładać. Tak mnie Pan i to forum bakcylem zarazilo że wybralem trochę inną ścieżke w życiu niż zakładałem rok temu. Nie chce wyjść na lizusa czy coś ale się w końcu dowiedziałem co bym chciał w życiu robić. Także dziękuje za to Panu serdecznie i forumowiczom również. Powiem tylko ze nie chodzi tu o avry ale coś podobnego. ;) chcialbym tez powiedzieć że też chciałbym jakoś pomóc forumowiczom w pewnych kwestiach i mam nadzieje ze mi się to uda. Ale narazie musze jescze kilka innych rzeczy robić. ;)

PostNapisane: 21 gru 2014, o 14:31 
Użytkownik

Poradniki pierwsza klasa!!! zadam tylko pytanko, Mirek podlacza moduł wifi do przejściówki usb rs232, mam płytę ATB i na niej jest pełna przejsciówka czy mozna tam podłączać tak samo moduł wifi i go testować? pozdrawiam.

PostNapisane: 21 gru 2014, o 14:56 
Nowy

jawor4x4 napisał(a):
Poradniki pierwsza klasa!!! zadam tylko pytanko, Mirek podlacza moduł wifi do przejściówki usb rs232, mam płytę ATB i na niej jest pełna przejsciówka czy mozna tam podłączać tak samo moduł wifi i go testować? pozdrawiam.

Nie mam ATB - ale ja podłączałem do modułu FTDI - działa pięknie - trzeba tylko dać 3.3V, GND i podpiąć się pod RX i TX.

PostNapisane: 21 gru 2014, o 15:23 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
Nefarious19 napisał(a):
a teraz miliony pomysłów w głowie

To jest ... hmmm to działa jak narkotyk i wręcz uzależnia później ;) dlatego trzeba jakoś nauczyć się z tym żyć - bo zoperować się tego nie da :lol:

Nefarious19 napisał(a):
szkoda ze czasu tak nie wiele...

Nie przejmuj się - na pewno masz tego czasu DUUUŻO więcej niż ja ... spójrz na to od strony np wieku ;) ja mam już prawie 50-tkę na karku

widzisz ? ... zawsze warto myśleć pozytywnie i znaleźć dobre strony a życie staje się łatwiejsze ;)

Zrobiłem przejściówkę i przeprogramowałem moduł bt. Ale cuuuuuuuuuuuuuuda się dzieją w putty po wpisaniu +++ i a. U pana za drugim razem wywaliło error. U mnie mogę sobie 1000 razy ustawiać tryb AT i co ciekawe za każdym razem daje OK. :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 21 gru 2014, o 15:44 
Moderator

jawor4x4 napisał(a):
mam płytę ATB i na niej jest pełna przejsciówka czy mozna tam podłączać tak samo moduł wifi i go testować?

ZDECYDOWANIE TAK - POLECAM. Ja przed kamerą robiłem z przejściówką z dwóch powodów:

1. małe gabaryty
2. żeby zaraz ktoś nie pisał - że nasze WIFI działa tylko z zestawami ATB ;) znacie przecież moich malkontentów

ale jest jeszcze jedna WAŻNA KWESTIA, której jeszcze nie poruszyłem w poradnikach ale poruszę ...

PANOWIE - ten moduł musi wpierniczyć czasem 200 mA !!! ma apetyt a więc jak się użyje przejściówek które nie potrafią dostarczyć porządnego zasilania i przefiltrowanego to później mogą być takie efekty:

Alan Bejnarowicz napisał(a):
Zrobiłem przejściówkę i przeprogramowałem moduł bt. Ale cuuuuuuuuuuuuuuda się dzieją w putty po wpisaniu +++ i a.

Jak dzisiaj słyszę o tych cudach co kolega pisze to JAK NAJSZYBCIEJ polecam sprawdzić zasilanie i wziąć w łapki przede WSZYSTKIM porządną przejściówkę albo właśnie ZESTAW ATB - ..... tu GWARANTUJĘ że będzie śmigać ... tak samo na naszych przejściówkach USB/RS232

PostNapisane: 21 gru 2014, o 15:49 
Użytkownik

Alan Bejnarowicz napisał(a):
Zrobiłem przejściówkę i przeprogramowałem moduł bt. Ale cuuuuuuuuuuuuuuda się dzieją w putty po wpisaniu +++ i a.

Jak dzisiaj słyszę o tych cudach co kolega pisze to JAK NAJSZYBCIEJ polecam sprawdzić zasilanie i wziąć w łapki przede WSZYSTKIM porządną przejściówkę albo właśnie ZESTAW ATB - ..... tu GWARANTUJĘ że będzie śmigać ... tak samo na naszych przejściówkach USB/RS232[/quote]

Postaram sie:)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1