Witam.
Chciałem na wyświetlaczu LCD wyświetlać w jednej linii kropkę która co jakiś czas (powiedzmy sekundę) jest zwiększana o następną. Czyli mamy pustą linię, za sekundę ".", za dwie sekundy "..", za trzy "...". Na początku linia jest pusta za sekundę pokazuje się jedna kropka potem druga obok itd. Coś na kształt pokazania, że coś się ładuje. Gdy ilość kropek osiągnie zadeklarowane maximum to wyświetlanie zaczyna się od nowa czyli od pustej linii, i potem od jednej kropki, drugiej itd.
Napisałem coś takiego, ale z użyciem _delay_ms lecz chciałbym zrobić to na timerze, ponieważ delay blokuje mi wyświetlanie temperatury z czujnika.
Z delayem będzie to tak:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Z przerwaniem próbowałem tak, ale nie działa:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Jak to ma być poprawnie napisane z przerwaniem? I jak zrobić, żeby załadowało się kila znaków, znikło i ładowało od nowa, bez czyszczenia całego LCD tylko żeby wyczyścić jedną linię?