mokrowski napisał(a):
Projektu nie realizuje się 1 osobowo ani przez prześmiewców...
Panowie ale proszę - nie kłóćmy się na forum ....
Jak ja na początku napisałem - że nie widzę żeby to doszło do skutku, potem SunRiver to o mało co nie zostaliśmy obdarci ze skóry, że tylko przeszkadzamy .... więc już nie piszemy tu nawet ....
Jagi napisał ale przecież nie po to żeby prześmiewać - (tak mi się wydaje) jak już - to chyba tylko po to żeby zmotywować drużynę do powstania może ?
I proszę podejdźmy i do tego i do KAŻDEGO innego tematu na większym luzie na forum, niech to będzie zabawa .... a nie tematy które przerastają czasem możliwości skoordynowanej współpracy na forach. Taki był np powód dla którego pisałem kiedyś w tym wątku - że wg mnie się nie uda - a nie dlatego żeby przeszkadzać czy zniechęcać. Ja wręcz w duchu sobie myślałem - tak
"a niech się UDA ! będę wtedy tylko trzymał kciuki, z przyjemnością obserwował postępy, gdybym mógł to pewnie i bym pomógł czy włączył się na jakimś etapie w ramach czasu .... a jak trzeba by było to nawet po zakończeniu i sukcesie - wszedłbym pod stół na naszym forum i uroczyście odszczekał swoje wątpliwości które miałem
.... dla mnie to nie problem - bo cały czas uważam że to ma być przede wszystkim (jak chyba kiedyś też i Sun mówił) ... że ma to być dobra zabawa
Dla mnie MEGA EXTRA PRZYKŁADEM jakiego już dawno nie było na tym forum, takiej ZABAWY, wyzwania i wszystkiego co najlepsze - to był "KONKURS O PIETRUSZKĘ" .... chyba KAŻDY się ze mną tu zgodzi.
Ale nie ma co odżegnywać od czci i wiary kogoś - kto wypowiada się - że taki jak ten projekt nie za bardzo się uda jego zdaniem - tym bardziej - że te wątpliwości były podyktowane - tym - że na początku całego wątku - sami chętni do czynu - sami o mały włos nie pozagryzali siebie nawzajem na żywca.
Dlatego moim zdaniem - na forum, na którym ludzie się nie znają tak na prawdę, na którym ludzie często nie potrafią zrozumieć - że ktoś inny może mieć inne zdanie (nie mówię tu o sobie czy SunRiverze czy Jaglarzu) ale o tych chętnych co to się kłócili o to czy to ma być projekt inteligentnego domu taki czy siaki, czy to ma być projekt X czy Z ..... a jatka była ostra i nikt temu nie zaprzeczy. Niestety - takie jatki to niemiła atmosfera i często animozje później między uczestnikami forum nieraz na długo - na śmierć i życie prawie. Skąd ja to wiem ? ... wiem wiem .... i nie ważne już nawet skąd....
Dlatego przede wszystkim - moim zdaniem - warto na takim forum - "zapodać", że tak niefachowo się wyrażę, nieco mniej rozbudowane propozycje zadań, konkursów itp itd - więcej uśmiechu i mniej powodów do kłótni .... A jak nawet coś nie wyjdzie to tragedia jakaś ?
bo ludzie często nie rozumieją też - że forum to TYLKO suchy tekst (zawsze to powtarzam i pewnie teraz też się powtarzam) .... że nie widać tu uśmiechu ale przyjaznego, że nie słychać tonu głosu - też najczęściej przyjaznego .... Natomiast każdy uczestnik forum wedle własnego temperamentu i emocji niejednokrotnie odbiera miłą aczkolwiek żartobliwą wypowiedź, zaraz jako obraźliwą albo wręcz jako obelgę, obrazę i nie wiadomo co .... Tylko ja wiem ile po takich akcjach zbieram maili na PW gdzie ktoś pisze że ten inny to go obraził ... i czasem ma rację a czasem nie. Gdy zaproponuję zwykle aby sobie to wyjaśnić we dwójkę na spokojnie to też często jakoś się to udaje choć nie zawsze
a więc - REASUMUJĄC - zapraszam do tego żeby mieć troszkę dystansu do siebie - to zaproszenie oczywiście do wszystkich a nie do ciebie mokrowski bo akurat kto jak kto - ale ty masz ten dystans
i jak dla mnie OCZYWISTE jest że w pojedynkę się nic nie zrobi
i tak samo pewnie Jaglarz pisząc to co napisał - nie miał na myśli tego żeby przyczepić się do ciebie - że ty czegoś tu nie zrobiłeś ... Sorki że tak zaocznie bronię Jaglarza ale pewnie sam się też wypowie ....
Ja sam wręcz bym się dołączył do wypowiedzi Jaglarza - ale dlaczego ?
dlatego - że to nie mokrowski jest winny niepowodzenia - mokrowski, który i tak wziął na siebie NAJWIĘKSZY ciężar
tak na prawdę nikt nie jest winny ale jak już - to sami zainteresowani powinni jednak co jakiś czas np się się aktywować w takim wątku - coś może proponować - coś próbować przygotować itp itd, tymczasem wychodzi SAMO ŻYCIE, czyli każdy ma pracę, rodzinę, dom, dzieci, żonę ... każdy ma swój czas - tak mi się wydaje - ale wcale nie mówię, że mam rację.
Na pewno tym tekstem nikogo nie mam zamiaru zniechęcać - wręcz przeciwnie ...