Kolego
Niveasoft powiedz mi co mi więcej pomoże przejściówka i jak to ująłeś ATmega8 czy ATtiny2313? Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem: urządzenie już działo na prototypie, zamówiłem płytki wlutowałem nowe części i po umyciu pojawił się problem. ATmega która tam jest wlutowana jest pod kontrolą i wysyła dane - niekiedy poprawnie, na echo nie reaguje więc co pomoże Twoja przejściówka? Efekt będzie dokładnie ten sam.
K.G. napisał(a):
Luuudzie. Trzymajcie mnie

Taki marazm i bezradność mnie rozbraja

Kolego rusz głową. Pomyśl co zrobiłby McGyver!
Miałbym to gotowe już wczoraj Hahahaha

Kolego wybacz, ale widzę po tym jak piszesz i po ilości emotikon, że jesteś młody i masz bujną wyobraźnię - jak byłem w Twoim wieku też mogłem powiedzieć, że rozwiążę problemy z którymi inni się nie radzili przez wieki, ale w dorosłym życiu już pokazuję co się zrobiło a nie to co by się zrobiło gdyby.
mirekk36 napisał(a):
Dla mnie - robić coś na prockach i nie mieć przejściówki jakiejś do RS232 to po prostu - no zgroza i już

..... a możliwości jest tyle że szok - można nawet samemu zrobić .... Ale widać niektórzy wolą zamiast tego się masochizować bez przejściówek

Przejściówek to akurat mam kilka i programuję od dawna w kilku językach, ale tutaj wiedziałem że problem jest po stornie elektroniki, tylko nie wiedziałem co zrobiłem nie tak, bo za swój program dałbym sobie rękę odciąć.
anshar problem chyba jest załatwiony, tak jak słusznie zauważyłeś pomyliłem kondensator C10 z rezystorem R5. Najlepsze jest to, że w dokumentacji mam dobrze a pracownicy firmy produkującej płytki zamienili mi napisy tworząc opis, a ja szybko lutując patrzyłem na opis zamiast do swojej dokumentacji. W efekcie stworzyłem filtr górnoprzepustowy o stosunkowo niskiej fg który jednak lekko zepsuł sygnał. Stary elektronik a tak dałem się nabrać.
anshar zaoszczędziłeś mi kilka godzin pracy w dniu jutrzejszym - bardzo serdecznie Ci za to dziękuję.