jumper przy resecie po to aby była możliwość aktualizowania programu procesora poprzez usbasp.
Swoją drogą to co stworzyłem jest do bani, takiego steronika na mosfetach chyba nie ma możliwości zrobienia, kiedy zrobiłem testy na płytce stykowej ze zwykłym silnikiem szczotkowym, zauważyłem że mosfet ma dziwną zasadę działania której nie znałem, w symulatorze jej nie wychwyciłem, pozatym łatwo go uszkodzić bez odpowiednio zamontowanej diody:
- kiedy mosfet jest przed układem(część lewa schematu), strasznie się grzeje, zwykły silniczek szczotkowy chodzi na niskich obrotach, a kiedy zamiast silnika dałem diodę to słabo świeciła, na mosfecie był duży spadek napięcia, więc się musiała na nim moc wydzielić, pozatym nie wiem za bardzo gdzie mam dawać diodę zabezpieczającą
- kiedy mosfet jest za układem(część prawa schematu) to jest wszystko OK, na tym samym silniczku mosfet w ogóle się nie grzeje, silnik pracuje ma wyższych obrotach, a dioda świeci tak jak bym normalnie podłączyć do VCC
więc doszedłem do wniosku że mosfet może być zamontowany tylko i wyłącznie za silnikiem, więc tymi mosfetami chyba nie mam możliwości sterowania silnikiem bezszczotkowym gdzie naprzemiennie muszę puszczać raz GND a raz Vcc, a innym razem rozłączyć pin od masy i zasilania.
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to chętnie bym przetestował je.