Witam jako iż posiadam już lampkę z 30 piłeczkami (tak wiem zerżnięty pomysł), to postanowiłem zrobić prezent dziewczynie, o podobnej tematyce ponieważ wiem że jej się podoba moja choć nadal niedopracowana lampka.
Chciałbym zrobić taką na ośmiokącie (osiem piłeczek na warstwie i 5 takich warstw)
Projekt podobny do tego:
http://forum.atnel.pl/topic4642.html I tutaj moje pytania:
-Czy 16bitowy timer poradzi sobie z wyświetlaniem kolorów w kolumnie przy jednym cyklu załączonego przerwania (8bit) sterującego multipleksowaniem?
-Jaki macie pomysł na sterowanie bo sądzę że najlepiej by było kolumnami czyli 15 anod (po 3 dla każdej warstwy) i 8 katod sterującymi kolumnami (akurat sterowanie na całym porcie)\
-Do tego chciałbym dorzucić sterowanie podczerwienią (możliwość zdalnego sterowania)
-I czy do tego wszystkiego wystarczy atmega32, myślałem na początek nad atmega16, ale trochę mi może miejsca we flashu brakować.
Wszelkie propozycje mile widziane, bo chce to zrobić dość "profesjonalnie" czyli płytka u firmy i wszystko cięte wodą, ewentualnie laserem.
Do umieszczania linków przydatniejszy jest znacznik URL a nie Code - Różowo-Zielony J.@Spoko Różowiasty