Jak najbardziej można. Akurat jestem w trakcie realizacji zegara / budzika / termometru itp własnie z użyciem czterech takich wyświetlaczy.
Oczywiście sterowanie musi odbyć się inaczej niż w przypadku małych wyświetlaczy ale nie powinno to stanowić żadnego problemu.
To tylko kwestia dobrania odpowiednich tranzystorów. W razie dalszych problemów chętnie pomogę.
Dopiero teraz zobaczyłem ten schemat, niestety jest błędny.
Na początek podpowiem że nie potrzeba rezystorów r12-r28, wszystkie wyświetlacze łączymy razem i dopiero wtedy 8 rezystorów po drodze do portu d mikrokontrolera. Przecież w danym czasie i tak świeci tylko jeden wyświetlacz!
Dodatkowo powinny znaleźć się tranzystory sterujące tymi segmentami np bc547 ponieważ mikrokontroler nie będzie miał tak dużej wydajności prądowej. Myśle że dobrym pomysłem było by tutaj zastosowanie uln2008 zamiast tranzystorów.
sterowanie anodami wyświetlaczy też należy inaczej rozwiązać aby oddzielić procesor od niebezpiecznego( dla niego) napięcia 12V. Ja dał bym po dwa tranzystory połączone w układ Darling-tona (Proszę o wybaczenie jeśli popełniłem tutaj błąd, jestem amatorem a to pierwsze co nasuwa mi się na myśl.)