Witam. Jako projekt zaliczeniowy z przedmiotu Technika mikroprocesorowa, mam za zadanie zrobić Rowerowy Wyświetlacz Widmowy na Diodach RGB. Przy pomocy użytkownika phanick, jego projekt tutaj (
http://students.mimuw.edu.pl/~kb262487/ ... index.html ) wykonałem schemat układu. Osobno wykonana będzie płytka diód, a osobno płytka z mikrokontrolerem. Byłbym wdzięczny za jaką kolwiek pomoc co do programu. Korzystając z innych tematów stworzyłem program i prosiłbym o jego sprawdzenie. Diody sterowane są za pomocą zatrzasków 574, po dwa na każdy kolor diod. W sumie cały pasek diod będzie składał się z 16 RGB. Jako załącznik wysyłam schemat płytki z diodami, mikrokontrolerem, i stworzoną przeze mnie bibliotekę diody RGB - wspólna anoda, gdyż takowej będę używał.
Kod Programu :
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Przykładowy kod litery ( Litera A, kolor Czerwony)
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Przepraszam za nieczytelny schemat, ale przy takiej ilości diód zrobiłem to najstaranniej jak potrafiłem.