MarekSz napisał(a):
Po pierwsze, w punkcie 2 mówią o jednoczesnym podaniu wszystkich napięć. Nie da się tego zrobić jednocześnie, a już w szczególności na płytce stykowej, gdzie oddzielny kabelek będzie dla RESET i Vcc. Przypuszczam, że to niefortunne sformułowanie i jest możliwe jakieś przesunięcie czasowe. Nawet jeśli na RESET podasz 12V, a na Vcc 5V po stabilizatorze (12 -> 5V), to i tak 5V pojawi się z opóźnieniem.
Wiesz co autor miał na myśli i jak to technicznie ograć?
Minimalne opóźnienia są tu dopuszczalne, stąd po tej operacji 100us pauzy - właśnie po to by się stany ustaliły.
MarekSz napisał(a):
Po drugie - punkt czwarty mówi o tym, że mam zaprogramować fusy, tak aby wybór zegara był z zewnątrz. Powstaje problem jajka i kury. Jak mam zaprogramować fusy, skoro potrzebne jest do tego taktowanie zewnętrzne, które w tych fusach mam najpierw włączyć?
Trochę zamieszałeś. Na początku jest opisana procedura, która może nie zadziałać kiedy jako taktowanie procka jest ustawiony zewnętrzny kwarc bądź generator RC. Wówczas stosuje się drugą procedurę, w której należy ustawić fusy na zewnętrzny sygnał taktujący. Ale ten zabieg ma na celu przygotowanie procka do dalszego programowania poprzez interfejs równoległy. Dla samego odblokowania programowania poprzez JTAG wystarczy użyć do wejścia w programowanie drugiej procedury i fusy zaprogramować fabryczne, bądź takie, by był aktywny wspomniany JTAG.