Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 21 sty 2020, o 04:29


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lip 2017, o 15:16 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 07 cze 2016
Posty: 8
Pomógł: 0

Po obejrzeniu poradników Mirka o Soft Uarcie zacząłem pisać bibliotekę w oparciu o notę AVR305. Napisałem podstawowe funkcje i pierwszy programik testowy (by się upewnić czy wszystko działa, programik ma zwracać echo). Niby wszystko działa ale po resecie mikrokontrolera pierwszy znak echa to jest jakiś krzak np. zamiast napisu "Ala ma kota" dostaje w odpowiedź "Đla ma kota". Dalsze znaki są w porządku. Czym to może być spowodowane? (kod zamieszczam poniżej)

Main.c:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.


soft_uart.h:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.


soft_uart.c:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.


soft_uart_asm.S:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język asm
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 lip 2017, o 15:31 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 09 gru 2014
Posty: 1534
Pomógł: 266

W funkcji void UART_init(void), powinno być:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 10 lip 2017, o 15:40 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 07 cze 2016
Posty: 8
Pomógł: 0

Oj jak zwykle gapa ze mnie. :| Już działa.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 lis 2019, o 21:39 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 14 sty 2018
Posty: 150
Pomógł: 0

Patrix354 - to jest kompletny kod czy jest jeszcze jakaś funkcja do wysyłki?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO