Witam,
Nie wiem czy dobry dział, więc jakby co to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Mam programator usbasp(niestety nie atb) kupiony kiedyś na aukcji, który do tej pory działał dobrze aczkolwiek już dawno go nie używałem. Wgl. odstawiłem mikrokontrolery na dłuższy czas a teraz muszę do nich wrócić i pojawił się problem.
Do tej pory używałem WinAVR ale jak teraz chciałem z niego skorzystać to pojawiły się problemy z połączeniem. Mam gotowy zestaw od avt wiec raczej błędy w połączeniach wykluczam. Z WinAVR mi nie szło więc pobrałem najnowszy MKAVRCalculator zainstalowałem avrdude i procesor wykrywa mi pięknie za każdym razem z tym, że jak chce zaprogramować to już tak kolorowo nie jest a mianowicie mogę wykonać jedną operację :zapis/ odczyt/ cokolwiek i jets ok ale jak chce sie polaczyć 2 raz to muszę wypiąć programator z portu usb (tylko z niego bo odłączenie od uC nic nie daje) i po takiej operacjiznowu moge np 1 raz wgrać program. O dziwo teraz zaczał działać WinAVR ale na tej samej zasadzie- 1 operacja i ponowne wypięcie programatora. Starowniki do programatora mam teraz zainstalowane Zidagiem ale jak instaluje z MkAVRCalc to jest to samo:/Ktoś ma jakiś pomysł?
Przy drugiej operacji mam taki błąd