Pominę już sam fakt, że w żadnych urządzeniach (modułach BT) nie ma takiej opcji to nie za bardzo nawet rozumiem skąd taki pomysł ?
Toż przecież nawet gdyby założyć, że rzekomo taka opcja by była i załóżmy że w jakiś cudowny sposób jakiś producent modułu dorobiłby takie zapamiętywanie to co by to rozwiązało? I tak trzeba byłoby wysyłać komendy AT żeby moduł mógł pobrać z pamięci takie adresy, analizować który się podłączył czy nie itd itp
sorki ale przy tak prostym module to kompletny nonsens a tym bardziej, że
są to moduły przygotowane do pracy w trybie SLAVE a nie master. I w 99% przypadków wykorzystuje się je właśnie w slave
sama procedura wyszukiwania innych modułów w otoczeniu sieciowym BT musi trwać długo

jak ty sobie to inaczej wyobrażasz ... poza tym standard
podsumowując, skoro i tak trzeba byłoby używać komend AT to oznacza, że i tak trzeba by było np chociażby jakiegoś procka używać - a skoro tak to znowu ... po jaki gwint moduł ma zapamiętywać coś tam - jakieś adresy, skoro dla procka to pestka i można to spokojnie w procku zrobić
----------------------
pomijam już fakt, że moduły BTM-222 to małe gotowe zamknięte wersje modułów OEM bez możliwości pisania własnego softu na nie - ale .... gdy były one jeszcze w sprzedaży rok temu i wcześniej to firmy mogły wykupić za ok $4000 środowisko SDK do ich programowania i pisać własny stos BT w procku który jest na pokładzie. Był tylko mały szkopuł, żeby komuś sprzedali SDK za te $4000 to firma musiała zakupić do własnej personalizacji minimum 10-15 tys takich modułów
no i na koniec - modułów BTM-222 nie ma już w sprzedaży i nie będzie - i nie mówię tu o naszej firmie tylko o świecie, bo producent Rayson zakończył ich produkcję raz na zawsze. Więc na dzień dzisiejszy to już nawet nie zakupisz SDK za $4000 nawet gdybyś nie wiem jak chciał.
- jednak jeszcze jedno - w 99,999% moduły BT i komunikację BT można zastąpić WIFI i na dodatek mieć po stokroć większe możliwości w tym łączność wiele do wielu zamiast 1:1 jak w BT
www.youtube.com/mirekk36 ]