A ja znowu z głupimi pytaniami.. Wpadł mi do głowy taki prosty i zapewne naiwny pomysł ale żeby to stwierdzić muszę się zwrócić do Was po ekspertyzę. Otóż przyszło mi na myśl żeby się trochę pobawić atmelowymi "mrówkami" czyli ATtiny10 6-cio pinowymi, niestety nie posiadam odpowiedniego programatora. Wiem, wiem "kup sobie MKII" ale nie w tym rzecz. Chodzi mi raczej o to czy dało by się wykonać taką "przelotkę" za pomocą jakiegoś małego uC do translacji SPI <-> TPI i do tego właśnie potrzebuję Waszej oceny.
Być może trzeba by było przerobić trochę bibliotekę do attiny10 ale nie czuję się na siłach żeby zgłębić temat szczegółowo. Uszanowanko.
ATB-USBASP obsługuje te procki za pomocą 3 linii panie kochany
oczywiście jeśli sobie sam we własnym zakresie zrobisz USBASP to bez kłopotu dostaniesz od nas za free wsad od atb-usbasp żeby ci tak samo działał z ATtiny10 ... tylko oddzielnie będziesz musiał sobie radzić z translacją napięć gdyby ATtiny10 miał być zasilany niższym napięciem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość