Mam dwie Atmegi 8: jedna SMD na nowej płytce (schemat poniżej) zasilana z ładowarki od telefonu +5V, druga DPIP zasilana +5V z ATB-USBASP polutowana na pająka z NRF'em +3,3V ze stabilizatora bez kondensatorów. Oba procki taktowane wewnętzrnym oscylatorem 8MHz

Układ testowy działa w ten sposób: at8 SMD co 1s wysyła komendy "włącz" i "wyłącz" a druga w zależności od odebranej komendy steruje diodą LED.
Biblioteki mam prawdopodobnie z tego forum, nie pamiętam bo to było już jakiś czas temu, wiem jednak że coś musiałem delikatnie przerobić jeśli chodzi o INT0 dla atmegi8- może to tu jest problem.
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
nRF24L01.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
nRF24L01.c
język c
nRF24L01_memory_map.h
język c
Wszystko niby działa z tym, że czytałem na forach że takie NRF'y w tej tańszej wersji mają zasięg 100 a nawet do 200m na otwartej przestrzeni a w budynkach to nawet przez trzy płyty zbrojone jest zasięg. Moje dzieło daje radę na max 18m na otwartej przestrzeni w słoneczny dzień, biorąc pod uwagę że mieszkam przy lesie z daleka od zabudowań więc nie powinno być problemu z zakłóceniami.
Proszę więc o sugestię w czym tkwi problem tak słabego zasięgu.