tungu napisał(a):
Zdarza się, że coś się spsuje z fusebitami
Tak zdarza się ale tylko na forach wśród setek tysięcy plotek początkujących osób, które właśnie ani nie doczytały ani same nie spróbowały - za to niestety - robią dokładnie to co kolega tutaj

czyli chodzą i opowiadają, że rzekomo Fusebity to taki groźny stwór, który żyje własnym życiem w AVR'ach i lubi sam się przestawiać ....
A prawda jest prosta jak DRUT

.... ani się same nie przestawiają ani się nie psują - zawsze działają poprawnie, a jeśli coś pójdzie nie tak - to ZAWSZE ale to ZAWSZE jest to w 99,99999% wina właśnie tego użytkownika początkującego który szuka winy wszędzie tylko nie w tym co sam zrobił i do tego wpadnie na jakieś forum i napisze, że fusy mu się same przestawiły ....
Inny początkujący też trafi na to forum, przeczyta ten post i nawet do końca wątku nie przeczyta gdzie często jest podana przyczyna tylko poleci na inne forum i powie, że
"a na forum XXX widziałem że pisali że fusy się przestawiają same"

... no i to zaczyna krążyć jak super nano-plotka

----------------------------------------
mam nadzieję, że po tym wyjaśnieniu już więcej nie będziesz pisał takich rzeczy ?
tungu napisał(a):
Chodzi o to, czy realne jest takie samoistne przestawienie uC, że odmówi on pracy w układzie, który z założenia taktowanie ma z uC.
bo samoistnie to nic się nie dzieje

www.youtube.com/mirekk36 ]