Przytoczę kilka wypowiedzi:
p0ld3k napisał(a):
pierwsza się uwaliła podczas wgrywaniu wsadu,
p0ld3k napisał(a):
w akcie desperacji mocno ją przycisnąłem do płytki i o dziwo zadziałała, jak się puściło to dalej nic
No to w tym miejscu ja zawsze DĘBIEJĘ - jak można takie ...... rzeczy opowiadać - że się uwaliła podczas wgrywania
p0ld3k napisał(a):
niby wszystko ładnie się wgrywało, ale po naciśnieciu "Sprawdz podłączony AVR" dalej były te same... sprawdziłem wszystkie połączenia jeszcze raz, poprawiłem luty-nic - trudno kupiłem nową.
I to nazywa się OBCHODZENIE problemu a nie ROZWIĄZYWANIE problemu, nie ma się co dziwić że z nową masz DOKŁADNIE to samo.
p0ld3k napisał(a):
Na początku było ok, mkv normalnie ją wykryła, odznaczyłem m103c oraz JTAG, zapisałem i działało, potem zmieniłem na zewnętrzny kwarc >8MHz i już jej nie wykrywa...
p0ld3k napisał(a):
Co to może być?
Prosta sprawa - babole w połączeniach, zwarcia na PCB, zimne luty - itp
Jeśli nie wierzysz - to kup sobie jeszcze 10 nowych sztuk i wymień - może po wlutowaniu 10-tej sztuki dotrze do ciebie, że trzeba się przyjrzeć połączeniom, lutom itp a nie - kupować nowe atmegi i pisać że się uwalają podczas wgrywania
------------------------ [ Dodano po: 3 minutach ]Płytka ładnie ci wyszła - jeśli chodzi o ścieżki aż pozazdrościć - ale sposób lutowania a szczególnie pozostawiania tych śmietków ze zwarciami - pozostawia wiele do życzenia

.... Ja bym na twoim miejscu od tego zaczął
czyli poprawić luty, OCZYŚCIĆ dobrze topniki i śmieci rozpuszczalnikiem .... przedzwonić połączenia i po kolei działać - na spokojnie - a nie w taki troszkę hmmm jakby to powiedzieć - podenerwowany sposób
zobaczysz że wyjdzie
www.youtube.com/mirekk36 ]