|
Witam Walcze już od dłuższego czasu z tym modułem, nie mam juz pojecia co jest nie tak.
Układ działa, jedynym mankamentem jest to, ze podczas przełączania układu w tryb programowania, kasuje mi zawartość podłączonej flash AT45D011... Przełączanie odbywa się poprzez podanie masy na nogę 3 ISP Header. Włącza mi się dioda, układ 74HC4053 przełącza Pe0 Pe1 i Pb1 do programatora... W tym czasie oczywiście program działa cały czas, odczytuje wartości w flash, sam program nic nie zapisuje. Do zapisu pamięci mam oddzielne programy lądujące (dane ładowane z pamięci mikro-kontrolera do flash).
Dlaczego kasuje pierwsze kilka stron flash? nie mam pojęcia, może ktoś mi powie jak to naprawić, obejść? Każdorazowe ładowanie programu (jest w fazie testu), raz na jakiś czas powoduje kasowanie... Zauważyłem, ze jak nic nie odczytuje w tym czasie z flash (przełączam program główny w tryb, gdzie nie odczytuje) i przełączę przełącznikiem programator na noge3, na 99% nie skasuje flash.. Ale i tak się zdarza..
schemat w zalaczniku.
| Załączniki: |
Aby zobaczyć załączniki musisz się zalogować. Tylko zalogowani użytkownicy mogą oglądać i pobierać załączniki.
|
|