Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 22 wrz 2021, o 22:14


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 cze 2021, o 21:48 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 15 mar 2019
Posty: 26
Pomógł: 0

Proszę o pomoc mam problem z wgraniem wsadu do ATB_1.5a przez wifi232-t.
Wgrywam wsad Merge. jednak jak odpytuje BLS INFO, no response from BLS.
Miał ktoś coś podobnego?
Naciskałem reset nie pomaga.
ObrazekObrazek

Panie Mirku moduły WIFI232-T jeszcze będą dostępne?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 cze 2021, o 22:52 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 13 paź 2015
Posty: 277
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 10

W swoim wsadzie, który wgrywasz masz obsługę komendy "AT+RST?" ?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 cze 2021, o 23:16 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 15 mar 2019
Posty: 26
Pomógł: 0

w poradniku Mirek pierwszy raz nie miał. próbowałem i tak i tak

ObrazekObrazek



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 5 cze 2021, o 23:31 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 13 paź 2015
Posty: 277
Lokalizacja: Rybnik
Pomógł: 10

Musisz mieć bo inaczej nie zadziała.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 cze 2021, o 00:16 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26661
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1016

a rozłączyłeś żółte zworki nad prockiem ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 cze 2021, o 05:26 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 2426
Pomógł: 118

I spróbuj wcisnąć reset po tym jak klikniesz info - pójdzie nawet jeśli nie masz obsługi AT+RST?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 cze 2021, o 09:26 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 15 mar 2019
Posty: 26
Pomógł: 0

Wciskam reset i tak i tak (AT+RST). Na płytce z 328 mam to samo. Zmieniłem na inny wifi232-T i jest to samo, zworki oczywiście na boku.
A o co chodzi z tym resetem?
Jak płytka pod sufitem to też reset?



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 cze 2021, o 12:36 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26661
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1016

Pokaż Pan wszystko co zrobiłeś bo niestety z takich skrawków informacji i to jeszcze przeczących sobie to ciężko cośkolwiek pomóc, podpowiedzieć. Krótko mówiąc skoro dwa moduły wifi ci nie działają z BLS'em to coś źle konfigurujesz i niezgodnie z poradnikiem - a co? Któż to może wiedzieć? jeśli pokazujesz po mini kawałeczku informacji i np na pierwszym obrazku widać bps 9600 a na innym gdzie niby działa z rs232 masz 115200.

A co do resetu to jednak polecam poczytać podstawy o MkBootloaderze, które są opisane na stronie Atnela: https://atnel.pl/mkbootloader.html

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 cze 2021, o 13:22 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 15 mar 2019
Posty: 26
Pomógł: 0

Lata! Zmieniałem kwarce w kolejnych podejściach. Problem polegał na rozbieżnych ustawieniach BaudRate w chwili generowania BLS z późniejszymi BaudRate ustawionym w WIFI232-T.
Dziękuje wszystkim za pochylenie się nad problemem.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 cze 2021, o 15:29 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 2426
Pomógł: 118

No i świetnie, ze namierzyłeś problem. Reset mial na celu sprawdzenie gdzie leży przyczyna.
Bo jeśli by poszło po resecie to znaczy, że z obsługą AT+RST? masz problem.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO